Freshness.cz

Ovoce, zelenina a svěží lifestyle s živou - nevařenou (raw) stravou

Zdravím a mám na vás prosbu..Moc mě zajímá metoda 80/10/10 a ráda bych se o ní dozvěděla více, proto jestli s ní máte zkušenosti, podělte se o ně, prosím:-) Taky ocením všechny možné materiály..nejlépe v češtině, ale nejsem si jistá, jestli to někdo přeložil..Klidně i v angličtině:-) Nemám možnost si pořídit knihu, tak se obracím na vás:-) Děkuji mockrát a přeji krásny zbytek dne:-)

Zobrazení: 696

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Ahoj Evicko, taky je pro mne 80/10/10 nejbliz - zkus se obratit na brachu Honzu Brodskeho, ten v tom ma hodne bohate zkusenosti a rad Ti poradi. Koukni na jeho blog http://www.rawindublin.com, je sic v anglictine, ale muzes, co je nejasne, s Honzou zkonzultovat cesky. Taky jinak nemam nic nez tistenou formu v ENG nebo Grahamuv blog.

Jinak 80/10/10 je to nejlepsi rozhodnuti, ktere pro sebe muzes udelat - to je z meho pohledu ta nejrovnejsi cesta k vibrant health, k te svezesti, vitalite, co kouka raw fooders z oci :)
Hodne uzasnych zazitku, ktere stoprocentne prijdou, Evi!!!
Ahoj Evicko! 80/10/10 me taky laka, pujcil jsem si knizku a brzo se na ni vrhnu :-)
kazdopadne v cervenci je v Dansku Fresh Food Festival, kde Graham bude osobne a bude to vubec vyborna akce:-))
hodne stesti s 80tkou!
f
Může mi prosím někdo v zkratce vysvětlit o co kráčí?
Díky :)
Dobrá, tak tedy úplně v maximální zkratce :) 80/10/10 znázorňuje rozložení příjmu energie mezi sacharidy, bílkoviny a tuky. Člověk "následující" systém 80/10/10 přijímá minimálně 80% energie ze sacharidů, maximálně 10% z bílkovin a maximálně 10% z tuků... To vše samozřejmě v rámci vita-stravy.
Tak ja taky patrim k nevzdelancum,ale zni to moc dobre :) Jen nezabere mnoho casu si to pocitat? :) Ja hodne teda jim intuitivne a nasloucham telu a nikdy jsem to moc neresila (cervenajici se smajlik :)
Jde rozhodně spíše o fundamentální princip, než nějaké počítání ;-) Zpočátku jsem si zapisoval, měřil, graficky znázorňoval a zkoumal téměř vše... byl jsem zkrátka přirozeně zvědavý a musím říct, že zpočátku to pro mě mělo význam. Pak se z toho ale stává zbytečná komplikace a lpění na maličkostech. A tak se člověk může klidně přistihnout, že místo, aby se tím bavil a měl z toho radost, kouše si nehty nad otázkou, jak ještě dnes doplnit to jedno chybějící procento vápníku... jestli mi rozumíš :) Dnes si už jen velmi zřídka na www.fitday.com zkontroluji, že je vše v pořádku a že jsem podle standardních tabulek už dávno pod drnem :)

Jíst opravdu intuitivně ve svém ryzím významu je nejlepší "směr", který můžeme následovat Verčo. Nikdo nemá přesnější, konkrétnější a individuálněji zaměřené odpovědi, než právě naše vlastní tělo... Někdy se ovšem v mysli různé nepřekonané závislosti a podobně rády převlékají za intuici... na to pozor. Jinak go on a enjoy:)
Tady se musim na sto procent pridat k Misovi, presne tak - je treba se dostat k tomu, ze mas nejaky fundamentalni zaklad, ale presto beres sve telo, ze vi, co rika a das mu prostor. Ovsem ten zaklad je proste dobre mit a mit ho zazity. Ja jsem se k tomu dostala dost podvedome, moje telo cokoliv, v cem je too much fat proste odmitalo a delalo mi to ty same problemy, co varena strava, takze poslouchat telo a 80/10/10 princip se u mne dostaly do roviny.
A s tou prevlecenou intuici, presne tak, na to pozor! Kdyz se telo cisti a vyplavuji se jedy z ukrytych mist zpet do krve, tak se vraci chute na ty jedy a jsou maskovane pod "intuici", ze to je to, co ted potrebujeme. To je takovy "Hyde" schovany uvnitr.
Dekuju moc za odpovedi,jsem take prirozene zvedavy tvor,takze uz pidim a hledam co nejvic informaci o teto metode :)

S intuici a tim co si telo rika,jsem si vedoma ,ze muze jit o prevlecene navyky a na to si davam pozor,zatim se mi ale nic takoveho nevyvolava,spis naopak vyhledavam co nejjednodussi stravu ve forme nejlepe ciste zeleniny a nebo ciste ovoce a obcas to doplnim orisky,zatim mi to tak plne vyhovuje a citim se uzasne(min spim,jsem cipernejsi a jeste vic vysmata nez driv :)),ale pozor se snazim davat,to urcite ano.

Jedine kde mam obcas kolaps je cokolada,driv jsem milovala viceprocentni nejlip bio cokolady,ale tuto slabost vimam jen zridka a plne mi ji vynahradi lifefood neprazene kakao:)Ale sama vim ze mam moc co se ucit a moc co dohanet:)
Děkuju za vysvětlení
Budu muset dostudovat :)
Tak jsem si pročetla co to obnáší a zjistila jsem,že je to téměř totožné s mým způsobem stravování,docela mě to potěšilo :) ale někdy si to budu muset hlídat...
Borufko, jj, kazdy obcas ulitne na nejake te lahudce s neprazenym kakaem, hehe :)) To je prima, ze nas je tu zase vic, kteri hledaji co nejjednodussi stravu - ta svezest je uzasna. Na raw gourmet ten efekt se zkracenim spani a narustajici vitalitou a otevrenosti mysli a srdce neprichazi. Naopak na 80/10/10 ci proste co nejjednodussi strave se nove veci hrnou kazdym dnem...je to uzo :)
Iwuo moc moc dekuju :) vsak uz jsem natesena na dalsi vyvoj techto pocitu :) zatim to vypada tak ze se usmivam i uplne promacena destem a zmrzla a cila jsem ze prace ktere normalne delam nerada mi jdou od ruky ciste a rychle :)
Jedine co chci doplnit vic jsou zeleninove stavy a ovocne taky casteji,jenze odstavnovac je v nedohlednu kvuli financim takze je to pro me porad spis darek a odmena,ale jinak cim jednodussi strava tim se citim lip :)

Partneři

© 2012   Created by Jan.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby

test