Freshness.cz

Ovoce, zelenina a svěží lifestyle s živou - nevařenou (raw) stravou

Asi 45% vody, kterou piji, je destilovaná/diamantová. Sama si ji programuji. Destilku nakupuji ve velkém v naší lékárně. 50% konzumuji v ovoci a zelenině. Zbývajících 5% je voda z kohoutku(u nás jedna z nejlepších), občas Pí-voda(Olomouc), balená voda a voda z neznámých zdrojů.
Patřím k lidem, kteří nemívají žízeň, proto i přes jakoustakous snahu piji méně, než se doporučuje.
Nejvíce jí do sebe dostanu po ránu a v dopoledních hodinách, to se snažím cíleně. Večer většinou nepiji vůbec, abych nemusela zbytečně vstávat :-).

Zobrazení: 66

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

no to ja nemam potrebu pit skoro zadnou. Opravdu si dam sem tam cajik s medem a kdyz nekdo nabidne. na tu destilku se ale chystam taky, chci si koupit masinku a snazit se pit aspon ten 1l denne.
já piji docela dost ... aspon myslím, že je to dost ...
piji cokoli, co je po ruce ... nevybírám si
"In vino veritas, in aqua sanitas" - vo víne pravda, vo vode zdravie. Myslím, že viac slov netreba :)
Dobré téma :) Dřív jsem pil kolem tří litrů vody denně. Někdy jsem tolik opravdu potřeboval, ale většinou jsem se do toho musel tlačit, kvůli standardním doporučením pitného režimu. Na vita stravě jsem si ale uvědomil, že nic takového jako obecné doporučení denního příjmu tekutin nedává smysl. Nelze zobecnit individuální potřeby.

Nyní vypiji denně maximálně litr vody (několik hodin odstátá z kohotku), ale většinu dní mi stačí kolem půl litru. Nutno dodat, že jako skalní fitness nadšenec toho denně dost vypotím :)

Nezáleží na tom, co na to říkají tabulky, rozhodující je, jak se cítím a o co si říká moje vlastní tělo. Žízeň, nikoliv názor někoho jiného, je to, co je směrodatné. Navíc, ovoce a zelenina jsou nejlepší zdroje pitné vody :)

Nicméně s obecným doporučením 2-3l/den +/- souhlasím... pro průměrného člověka s "normálními" stravovacími návyky (včetně pití kávy a dalších dehydratujících zvyků) si myslím, že to odpovídá.
Voda,
Já myslím, že by se příjem vody měj trochu odrážet od tělesné váhy a fyzických výkonů. Je pravdou, že ovoce a zelenina se skládá převážně z vody, ale nemyslím si že jo ho dostatek. Tedy pokud člověk nesní doopravdy velké množství. Hodnotím to hlavně podle sebe a podle toho jak to vnímám. Kdybych měla sečíst kolik litrů tekutin za den vypiji, tak se asi dostanu na 3 l (Je pravdou že dost sportuji).
Ale když si koupím meloun, tak si ho rozdělím na snídani, svačinu, oběd, ... a jak obsahuje nejméně 80% vody (jeden meloun má tak, vevim. Já zrovna jeden doma mám tak ho zvážím. Fajn 6 kilo, to je nejméně 4,8 litru vody) tak do sebe už víc vody nenarvu. Jinak převážně piji balenou vodu a filtrovanou přes Britu a čaj (no spíš takové výluhy z čerstvých bylinek, ale sou někdy i sušený bylinky). Destilovanou jsem nikdy nezkoušela. Nevím proč, ale nějak se toho bojím. Jak to chutná? A doporučila by jsi mi raději destilovanou vodu než normální?
Koupil jsem si destilku v lekarne ted v cesku a chutna skvele, nebo spis nema zadnou prichut ale je nadherne jemna. Docetl jsem knihu Necekana pravda o vode a tam jen doporucujou destilku, stavy, a cerstve ovoce a zeleninu. Ja v nejblizsi dobe kupuju masinku. Voda je zaklad a v dnesnich vodach je tolik anorganickych latek ktere telo zanasi a neumi spracovat ze se tvoje cevy, kouby a mozkove vlasecnice zanaseji.
Děkuji za tip, knihu si určitě pořídím. Popravdě jsem si myslela, že se destilovaná voda má pít jen při půstu (ne že bych ji pila). Mohl bys mi napsat víc o tom přístroji na destilovanou vodu? Díky
no nasel jsem tady tenhle -> Destilka ale na netu toho urco najdes vic.
Luky, už jsi pořídil ten destilátor? Já jsem neodolal, koupil jsem starší od jednoho půstaře :) No ale dá se na netu najít i hodně informací, které před pitím destilky důrazně varují.. Nicméně dám spíš na lidi a jejich osobní zkušenosti, ne na teorii ;)
Já nikdy čistou vodu moc nemusela, ale destilku piji už hodně let. Všichni mě varují, že nebudu mít dost minerálů, ale ty dodávám v ovoci a zelenině. Voda je potřebná k vyloučení toho, co tělo nepotřebuje nebo neumí využít. Nemá žádnou příchuť, ani by ji dobře destilovaná mít neměla. Dá se dochutit citronem, medem, různými čerstvými šťávami. Mně vyhovuje. V obyčejné vodě bývá někdy příliš vápna, jindy příliš železa, které se usazuje, kde nemá, takže může škodit. Není čeho se bát, naopak.
Naprosto souhlasim, behem dvou tydnu to vidim na koupi. A zitra musim koupit novy mixer, jsem ho dneska odrovnal a nejak neumim najit doklad na reklamaci.
Tak jo, děkuju. Trochu jste mě ovlivnily. Přečtu si tu knihu a uvidím, co a jak. Jinak ten Destilační přístroj, je fakt zajímavý. Ale stejně je pořád ve mě trochu zabudovaný jakýsi zvyk, že ta voda s těmi minerály je lepší. Ale říkám, jde jen o zvyk a potřebuji se do toho teď víc zakousnout a získat plno informací, abych si mohla vybrat pro mě tu nejlepší cestu. Ne, že bych vám nevěřila, ale potřebuji se s tím trochu sama poprat, vše si sama projít, přijít na plno nových věcí a pak se rozhodnout. Určitě to znáte. Není nic lepšího než vlastní zkušenosti.

Partneři

© 2012   Created by Jan.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby

test