Freshness.cz

Ovoce, zelenina a svěží lifestyle s živou - nevařenou (raw) stravou

Asi 45% vody, kterou piji, je destilovaná/diamantová. Sama si ji programuji. Destilku nakupuji ve velkém v naší lékárně. 50% konzumuji v ovoci a zelenině. Zbývajících 5% je voda z kohoutku(u nás jedna z nejlepších), občas Pí-voda(Olomouc), balená voda a voda z neznámých zdrojů.
Patřím k lidem, kteří nemívají žízeň, proto i přes jakoustakous snahu piji méně, než se doporučuje.
Nejvíce jí do sebe dostanu po ránu a v dopoledních hodinách, to se snažím cíleně. Večer většinou nepiji vůbec, abych nemusela zbytečně vstávat :-).

Zobrazení: 49

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Masaj jak píše má chronickou únavu, což je systematické onemocnění s oslabenou imunitou, postiženou nerv. soustavou a psych. zátěží. To znamená, že má postižené vše v malé míře, ale nic vážně,ale tělo je jako by bezvladné. Toto onemocnění většinou nastává po infekcích, hlavně se na ní podílí EBV vir, lymská borelioza přechozená a v titrech se nic nenalézá. Na klinické imunologii na specializovaném prac. pro CFS (chron.unavový syndrom) mu odhalí specifické chování imun. systému pro toto onemocnění, ale nic víc. Podávají imunostimulanty , aplikují bolestivé injekce prasečích bílých krvinek.Léčba nulová. Proto jak píše ,,lékaři,,mu nemohou žádné vážné onemocnění potvrdit, jelikož nedělají celostní medicínu, ale mají mezi sebou rozděléné lidské tělo na fyzické kousky, prostě jak šroubky v dílně, což je špatně. Ale v takovém stavu člověk nemůže žít smysluplný život. Dle čínské medicíny toto onemocnění obsahuje 300 !!! diagnoz. Všechny potíže co zde popisuje jsem prodělala jako nespavost, studené nohy, ruce, neustálé močení,( což u tohoto onemocnění značí dle alt. lékařů detoxikaci), únava a desítky dalších a lékaři stále hluší.
Pouze ze známosti jsme mohli ovlivni názor lékařů, bohužel smutná zkušenost.
Hnout se to začalo až s alt. medicínou a dobře funguje fytoterapie a mnoho dalších přírodních přístupů.
Diky Alenka,vidno,ze mas naozaj velke skusenosti.Borelioza mi bola skutocne zistena aj ked po akutnom stadiu cize "prechodena" a presne ako pises mam vela tazkosti ale ziadnu vaznu diagnozu,vdaka bohu,ci skor vdaka dlhorocnemu veganstvu a vitarianstvu. Som odhodlany dalej pokracovat v tomto smere aj ked teraz je mi fakt dost zle a nebude to lahke vydrzat ale dufam,ze sa moj stav coskoro zlepsi.Prosim ta Ali ako dlho prebiehal detox u teba kym pominuli vsetky priznaky s nim spojene?
Ahoj Masaji, to je složitá otázka. Stravou, bylinkami, vodoléčbou, meditacemi(ty regenerují buňky v těle) u mě tak 8 let. Jinak od štípnutí to trvalo 23 let, z toho jsem přecházela 8 let, poté 6 let ochrnutí. Píšeš, že je Ti stále špatně, to znám každý den ráno když jsem se vzbudila bylo my strašně zle a asi 8 let jsem nemohla vylézt z lúžka, až díky meditacím, které jsem se naučila jsem mohla alespoň na kratší dobu vstát, proto vim co to znamená za potíže pro tebe. Meditovala jsem hned ráno v lůžku v leže půl hodiny denně to mě nastartovalo a rok od roku jsem se zlepšovala. Při meditacích zjistíš uplně jinou dimenzy života a tou je tvrdá realita, prostě se vymaníš z iluze. Když vydržíš 2 měsíce denně meditovat pak už se to pro tebe stane denním chlebem a velkou pomocí v tvém duchovním vývoji a zároveň získáš fyzickou vitalitu. Po určitém čase, u každého se to vyvíjí jinak, meditaci poloh nebudeš potřebovat a dokážeš žít 24 hodin v meditaci při každodenních obyčejných činnostech, prostě se dokážeš jakoby ze vnitř pozorovat, což je perfektní nadhled a přesně víš, většínou, co je správné v tu a onu chvíli udělat, prostě intuice.
Psal si také, že sportuješ, nevím v jaké míře, ale v odborné literatuře na toto téma se odborníci shodují spíše na rekreačním a to ještě specifickém sportě. To je např. plavání, pokud možno ne v chlor. vodě, protože lidem s CFS bývá po bazénech šoufl. Možná, že u Vás mají bazén s mořskou solí? Potom lehká turistika, joga, čínská cvičení a nepřehánět, protože imunita je u nás neoblomná. Já jsem měla zřejmě ještě detox teď v lednu po 14 letech jsem měla konečně horečku, takže imunita se zase nastartovala. Mívala jsem roky jen zvýšenou 37.
Jinak konkretně po vitarianské stravě, což je přes rok, hned po prvním dnu mi přestala bolet hlava i únava přestala,po třech týdnech odešla bronchytida a ostatní dých. potíže, v 2 a 3 měsíci jsem cítila v páteři zase ochrnutí, ale jen pár chvil a v tom lednu ty horečky. Myslím si, že detoxikace se vyvíjí u každého jinak, podle toho jak je organizmus dotyčného nastaven, ale myslím si, že je tam velmi důležitá duch. stránka.
Došla Ti ta zpráva s kontaktem na Dr. Koudelovou? Ahoj Alena
Fuha Alenka ty tu popisujes riadne muky,uz sa nebudem stazovat na nic.Ja zatial z tej postele vzdy uspesne vstanem a prinutim sa k nejakym vykonom ako napr. hodinu behat a pod.Asi na tom skutocne nie som az tak zle ale toto uz asi nepatri do tejto temy tak sorry.
Hlavne ziadnu paniku, kazda choroba alebo disharmonia organizmu ma svoju pricinu. Ked ju pochopis, pominie. Hlavne sa nedaj testovat lekarmi. Uz to ze ich nenapadol suvis s ladvinami hovori za vsetko. Tak naco im davat do ruk dalsie tromfy na spekulacie....
Vysetrenia ukazuju len to co oni chcu, a ziaden clovek nie je norma. Ladviny suvisia s plucami a pecenou a to je uz na nasich MuDr. privela....
Skus zit podla toho co som popisal. Idealne by bolo absolvovat nejaku radikalnu detoxikacku, colonhydroterapiu alebo nieco podobne. A zostat aspon par mesiacov 100% RAW + dodrziavat pitny rezim podla navodu. Skus i zohnat bio citrony a odstavovat ich do vody aj s korkou. Ak si z Blavy poradim ti kde na ne chodim.
Po par dnoch by si mal citit rapidne zlepsenie priznakov.....
Ak tam mam kamene,tak by ich hadam ty titulovany ... nasli,chcel by som mat v ruke nejaky kus papiera od majstra felciara kvoli mojim drahym blizkym,oni im totiz slepo veria.Vyskusam nejake z tvojich rad aj ked pit viacej vody a menej jest sa asi neblaho podpise na mojej dost nizkej vahe.Mam zasebou uz pol roka raw foodu ale asi to nebol dostatocny detox.Inak vodu nepijem aj preto,ze ma po nej zvykne palit zaha,neviem cim to moze byt. Pouzivam filtrer Brita alebo kojenecku vodu.
No s tymi kamenmi opatrne. Mozno to vyznie blbo, ale ked mas na fotke zo sona potvrdene ze ich mas je to velmi tazke na psychiku. Navyse mozes nadabit na doktora ktory bude do teba hucat ze okamzite operacia, a pravidelne kontroly atd atd.... Pokial zmenis life styl tak aby si sa ich zbavil, velmi rychlo sa rozpustia sami a potom uz nevzniknu..... Inak vytvoris na ladviny neprimerany psychosomaticky tlak... Inak kamene nie su jediny problem. Ladviny ovplyvnuju aj tlak, rozvnovahu tekutin v tele....
Tlak mam nizky uz od nepamati a takisto problemy s mocenim,kruhy pod ocami,chronicka unava,neskutocna zahlienenost hlavne v chladnom pocasi,riesim tieto stavy uz min. 10 rokov.Napriek tomu sa snazim vela sportovat,endorfin a slnko je pre mna najlepsi liek.Uz sa tesim na leto.Na doktorov radsej kaslem,mas pravdu,ze pomoci sa od nich nedockam a zbytocne si budem komplikovat zivot.
Podle mě je ideální získávat co nejvíce tekutin z ovoce a zelenity, ale co se týče doplňujícího pití vody, moc neupřednostňuji destilaci, protože je to proces, kdy vzniká složení takové vody, ke které se ve volné přírodě zpravidla lidský organismus nedostane. Když už čistou vodu, tak filtrací a to třeba na bázi polopropustné osmotické membrány, oplachované tlakem další vstupní vody, tak jako to je v důmyslném zařízení Aquel. Výhoda tohoto spočívá v tom, že osmotická membrána propustí i všechny lehké stopové prvky obsažené ve vodě - destilace ne. Avšak u tohoto zařízení jsem vyjmul kapsli s dolomitovou drtí, která díky normám hyg. ústavu ČR musena být součástí zařízení, aby prý výstupní voda obsahovala řízené množství minerálů (vápníku) a jak už všichni bohužel víme, neorganických. Je vidět, že si nás asi pletou s rostlinami:-) Já nevím jak vy, ale já moc fotosintézu neovládám:-))
Kájo, Ty máš ten přístroj Aquel-za kolik Kč, prosím??? Díky, kamrosi@seznam.cz
Ahojda, mám ho, jeden jsme kupovali k rodičům když stál ještě 21000Kč, teď už stojí asi 30, ale doporučuju se kouknout třeba na www.annonce.cz jestli ho někdo neprodává za pár korun protože ho nevyužívá. Jinak co se týče té destilky, asi bych ji klidně pil pokud je vyráběná klasickým odpařováním, protože to je jako pít rosu:-) Prodává se taky za pár tisíc myslím nějakej domácí destilační přístroj a to může být výrazně levné řešení. Navíc kdo jí hodně ovoce, vypije fakt minimum vody, džusovač je taky super řesení.
Zdravím všechny čile diskutující a dovoluji si vstoupit do debaty, přestože už jsem tu dlouho nebyla a nejsem asi dost v obraze, i když jsem se snažila přečíst všechno, co se dalo.
Před léty jsem párkrát zažila ledvinovou koliku, a to mě dohnalo k lékaři. Ultrazvuk odhalil kamínky. Lékař mi doporučil hodně pít, dal mi nějaké kapky proti bolesti, kdyby se kolika opakovala, a chodila jsem pravidelně na ultrazvuk. Od chvíle, kdy jsem začala s vitariánstvím, piju každé ráno vodu s citronem. Ani nevím, kdy koliky ustaly, ale na ultrazvuk už léta nechodím.

Partneři

© 2012   Created by Jan.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby

test