Freshness.cz

Ovoce, zelenina a svěží lifestyle s živou - nevařenou (raw) stravou

Asi 45% vody, kterou piji, je destilovaná/diamantová. Sama si ji programuji. Destilku nakupuji ve velkém v naší lékárně. 50% konzumuji v ovoci a zelenině. Zbývajících 5% je voda z kohoutku(u nás jedna z nejlepších), občas Pí-voda(Olomouc), balená voda a voda z neznámých zdrojů.
Patřím k lidem, kteří nemívají žízeň, proto i přes jakoustakous snahu piji méně, než se doporučuje.
Nejvíce jí do sebe dostanu po ránu a v dopoledních hodinách, to se snažím cíleně. Večer většinou nepiji vůbec, abych nemusela zbytečně vstávat :-).

Zobrazení: 66

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Pravotočivá, nebo levotočivá voda?

Z knihy: Voda pro krásu a zdraví, Michaela Merten
Napadlo niekomu z vás ako sa voda z podzemia dostane na povrch? Ved je to proti gravitácii?:-) Vykonávanie špirálovýteho pohybu je velmi zaujímavá vlastnosť vody. Voda ju vyuziva napr. pri vyvieraní. „Když je však prinucena , napr. zvýšeným tlakem, proudit potrubím, ztratí svoje prirozené tokové chování. Spirálovitý pohyb sa nazýva meandrovitým pohybem. Vyvoláva levitační síly, které vode umožňují vyverat z nejvetších hlubin, aby nám byla k dispozici ve forme cisté pramenité vody. Když je pod tlakem 6 baru vyhnána na dlouhou cestu potrubím, ztácí svoji prirozenou strukturu.“ (Je zaujímavé, že staré kultúry privádzali tiez vodu do miest, do kopca. Ich vodovody boli zlozené hm...z lievikovytých úsekov, ktoré vodu vcucávali a tak vodu vedeli priviest tam kam potrebovali a zachovali ju zivú).

„V našich zemepisných šírkach se čerstvá pramenitá voda pohybuje ve smeru hodinových ručiček, točí se doprava. Na opačné strane zmekoule, napríklad v Austrálii, se pohybuje proti smeru hodinových ručiček, tedy doleva. Určite jste si toho už nekdy všimli: napríklad když vypouštíte vody z vany, vykonává spirálovitý pohyb.
„Mrtvé“ vodovodní vode mužete navrátit její prirozené tokové chování, jestliže ji necháte protékat trychtýrem nebo na kohoutek nasadíte speciální nástavec, který ovlivní její rotaci.“

Ja osobne si vodu zvyknem pred vypitím pravotočivo aspon zamiesať :-)
Tak jsem se hecnul a prohnul jsem visu :) a koupil jsem si z UK destilator. Vyjde me to na nejakych 8k ale urco to bude stat za to.

To Gabi : ty brdo to jsou mi veci ale neco na tom bude :) musim vyzkouset. A z tim sklem muzu jenom souhlasit
Tak ja i presto ze jim temer jenom ovoce a zeleninu,hlavne ted pres jaro leto ,tak piju hodne minimalne 2l denne a vetsinou voda z kohoutku odstata a nebo si tahame vodu z podzemniho pramenu v lahvich ,ale na to nebyva moc casu bohuzel.Je ale pravda ,ze mnohem vic piju,kdyz jsem v praci ,nemame tu klimatizaci skoro zadnou a pari sem cely den slunko a vetrat se moc neda,tekze si msylim ze to je hlavne tim.Ale osobne jsem velky labuznik pramenite vody primo ze studanky,ja si nemuzu pomoct me to proste moc chutna :)
Bud len rada, ze nemate klimatizaciu - setris si zdravie (hlavne v tom prípade, ked je velky rozdiel medzi vonkajsou a vnutornou teplotou). Ja by som v práci, kde je klimatizacia pracovat nedokazala. Vyskusala som si to 3mesiace v USA a stacilo mi to.
Vsak ja si nestezuju :) ja bych radeji moznost otevrit si poradne okna i kdyz treba zase do tepla a byla bych vdecna za kazdy vanek,po limatizaci netouzim,ale to nevetrane dusno prijemne neni :)
tak a teď jsem si vzpomněla že úžasné je přikápnout do čisté vody 1-2 kapky čisté růžové vody bez alkoholu :)
To je dobrůtka,z vody se stane vyloženě harmonizující nápoj a když pak mluvíte voní vám z pusy lehce růže :)
Extra teď v létě je to unikátní:)
Kde seženu růžovou vodu, Borůfko? dík vera
V Brně jsem ji viděla v indické jídelně Halibor, takže v indických okruzích.
Tak destilator uz jede :) mam tenhle : http://www.ukjuicers.com/ecowater-standard-distiller jedine co mi vadi ze se to destiluje do plastove nadoby :( ale budu to prilivat do sklenene dozy a nerezove flasky na cesty :)

Uz jsem udelal prvni smoothie, dal si prvni dousek cerstve vody a chystam si udelat caj.

Jinac web uk juicers muzu zatim jen doporucit. v pondeli jsem to objednal dneska rano jsem to dostal. Vse v poradku. Mejte se pekne
Piji pitnou vodu, pokud možno kojeneckou ( je sledován obsah dusičnanů ), bez dalších přísad
- mému tělu prospívá nejvíce. Je mi líto lidí, kteří vydávají nazmar své peníze, ale hlavně zdraví
kupováním "nápojů" plných aditiv, cukru, nadbytečných minerálů. Z prodeje balené vody a minerálek se stal výnosný byznys. Přikládám šokující studii o Mattoni.
Přílohy:
Smutné čtení! Odjakživa nemusím bublinkové nápoje. Bublinky mě vždy nepříjemně píchaly do mandlí. Naštěstí! Díky tomu jsem nikdy nepropadla bublinkovému šílenství.
Děkuji za všechny zajímavé informace i osobní postřehy. Delší dobu jsem nenakoukla,tak jsem si teď početla. Jste moc prima a já jsem ráda,že mám konečně s kým popovídat o tom, co je mi blízké.
Začala jsem zvyšovat přísun tekutin. V době melounů to bude snadné,ty já mohu jíst ve velkém.:-)

Partneři

© 2012   Created by Jan.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby

test