Freshness.cz

Ovoce, zelenina a svěží lifestyle s živou - nevařenou (raw) stravou

Zdravím všechny svěží nadšence!:-) Rád bych začal aktivně provozovat nějaký bojový umění. Asi každý je do určité míry spojený s duchovnem, ať už se jedná o box či aikido, ale já bych právě přivítal takový, které je hluboce propojené s duší. Tak bych se chtěl zeptat Vás, na Vaše zkušenosti, tipy & triky a tak:-) Díky, Honza Cetl

Popisky: bojová, umění

Zobrazení: 87

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Pokud se chceme držet moderní západní civilizace, to co všichni hledáme je zde: http://www.usashaolintemple.org/
Z několika stran jsem slyšel: "If you mean real martial arts, there is only one place where to go", aneb: "Pokud máte na mysli opravdové bojové umění, je jen jedno místo kam jít."
Každému skutečnému milovníku bojových umění vřele doporučuji minimálně přečíst ten oficiální web. Už jen samotný příběh Shi Yan Minga je úžasný.
Na akci Pragocon 2008 jsme vedli s kamarády, co dělají různá umění (Tai-Jutsu, Kung-Fu, Tai-Chi ...) několikahodinovou diskuzi na téma "Nejlepší bojové umění" a nakonec se shodli, že vybrat si musí člověk sám - obejít několik učitelů (první trénink bývá zadarmo) a zkoušet, dokud ti ten učitel, lidé kolem, styl a atmosféra nesednou. To je pak prostředí, ve kterém se můžeš dobře rozvíjet.

Osobně mám skvělou zkušenost s Aikidó Yoshinkan (2 roky) a s Judem (8 let). Aikidó mě velmi oslovilo, hlavně kvůli propagaci míru, porozumění, harmonii. Pojmy jako "soupeř", "zvítězit", "poražený" tady nenajdeš a to mi imponuje.

Judo jsem dělal jako malý a bylo zaměřené na sport - on to také je bojový sport, nikoliv bojové umění - je výborné pro získání kondičky, ale spíš bych ho doporučil mladším.

V provozování boj. umění jsem duchovno nehledal, ale šel jsem cestou bojovníka (to se hojně uplatňuje v běžném životě :)) a měl prostě radost z úžasných lidí kolem sebe.

Taky jsem dlouho hledal a meditoval a nakonec jsem skončil u filipínského Kali.Tam člověk medituje při cvičení,protože když se nesoustředí,udělá chybu a může začít znova.Je to taky hodně pohyblivé bojové umění,ale ne náročné.Cvičíme skoro samí pětatřicátníci a klouby netrpí.Svěží životní styl je fajn,ale jen když nemusíte padesát krát za trénink spadnou na zem,přestože je na ní tatami.

www.modernarnis.blog.cz

Partneři

© 2012   Created by Jan.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby

test