Freshness.cz

Ovoce, zelenina a svěží lifestyle s živou - nevařenou (raw) stravou

Milí vitariáni aj nevitariáni !

Asi pred mesiacom som podstúpila jednému ´pokusu´ ktorý mi potvrdil, že surová strava je naozaj ´živá strava´.

No pekne po poriadku. Ku koncu šk.roka priniesla kolegyňa vegetariánka, ekologicko-naturalisticky založená taký prístroj, ktorý slúži na laserové ožiarovanie krvi. Spolu s prístrojom urobila aj prednášku. O tejto problematike čiže laserové ožiarovanie krvi sa určite dočítate aj na nete tak nebudem vysvetľovať k čomu slúži. No a teraz k podstate. Kolegyňa vysvetlila ostatnými učiteľom aj nepedagogickým pracovníkom, ktorí mali záujem ako vlastne vyzerá správne fungujúca zdravá ľudská krvinka. Takáto krvinka je okrúhleho tvaru a voľne sa pohybujúca v krvi. Jednotlivé krvinky sú oddelené nie sú nakopené na sebe. Prví zvedavci to chceli vyskúšať a tak kolegyňa urobila odber krvi pomocou ´pera´ , ktoré slúži diabetikom na zisťovanie hladiny cukru. Potom dala vzorky pod sklíčko a potom pod mikroskop. Niekoľko takýchto vzoriek boli krvinky sploštené, nakopené na sebe, nepohybujúce sa. Výsledok životosprávy a životného štýlu väčšiny populácie. A keďže sa takého vzorky opakovali bol čas na zmenu a každý nech to vyskúšam aj ja pretože je o mne verejne známe, že ja sa od tejto väčšiny výrazne odlišujem. Musím povedať, že predstava odberu krvi hoci len do prsta mi nie je až tak pochuti, ale nakoniec nič to nebolo. Nasledoval známy postup - krv na sklíčko a pod mikroskop. Potom nastal moment ticha. A ja, že čo sa stalo ???. Bola som zvedavá, čo tam kolegyňa vidí a ona, že takú ukážkovú vzorku krvi, kde všetky krvinky boli okrúhle oddelené a pohybujúce ešte nevidela. Tak sa všetci zúčastnení pokochali na mojich zdravých krvinkách a na krátko sa tento chýr rozniesol po celej škole.

No nechcem tu písať o tom, že ja som ten najzdravší človek na svete a že taký výsledok môžu mať len vitariáni. Sama som na vita len niekoľko mesiacov. ( aj keď to nie je úplne 100 % - možno tak 90 -95 %.pred tým to bolo vegetariánsko, vegánstvo, makrobiotika a pod.

Určite som však vďačná za taký výsledok hlavne vita strave, pití mrkvovo-cvikľových štiav, dennodenného športu, otužovaniu. Mám jasný argument pre tých, ktorí sa pozastavujú na mojom životnom štýle, Ku zdraviu vedie skôr ten môj ako ich. A naozaj to nebude len o pevnej vôli, že si odpúšťam takých ´dobrôt´ako klobásky, krémeše, torty a dokonca nejem ani pečivo a vecí podobné, ktoré sú základom jedálnička väčšiny ĺudí. Ja zas nepochopím cpanie sa vecami, ktoré možno pošteklia chuťové bunky a osoh neprinášajú.

Čo si naozaj odpúšťam sú dlhé chvíle na WC, dlhé metre toaletného papiera, kt naozaj nepotrebujem.

Ďalej nezažívam stavy apatie, únavy, lenivosti a nechuti do práce pretože toto pri vita strave nepociťujem. Odpúšťam si aj dlhé vysedávanie v čakárni u doktora a vyhadzovanie peňazí za lieky.

Ale naopak prežívam pocity eufórie, energie, radosti, optimizmu a chuti do práce

Týmto nechcem propagovať že toto je len výsledok surovej stravy. Určite je veľa ľudí, ktorí sú zdraví, vitálni a jediaci všetko čo im príde pod ruku. Veď životná energie nie je len o jedle ale hlavne o pozitívnom myslení a pohľadu na svet. Asi by nebolo dobré keby boli všetci vitariáni - veď by doktori a mäsiari, cukrári, pekári prišli o prácu.

Čo som chcela týmto príspevkom povedať ??? Bolo by zaujímavé keby aj niekto iný ( vitarián ) si spravil takýto pokus a porovnal ho s človekom ktorý existuje na klobáskach, cukre, bielej múke a má problém výjsť na vrchné poschodie bez výťahu a hovorí tomu vitariánovi, že aké je to nezdravé jeho jedenie ovocia, zeleniny, orechov a klíčkov - veď človek potrebuje vápnik z mlieka, bielkoviny z mäsa a občas si osladiť ten  život nejakým tým koláčikom či bonbónom pri kávičke

Ja už mám argument pre tých ktorí má začnú opatrne varovať pred škodlivosťou mojej stravy - to sú reakcie typu´no len aby si si neublížila´a neschudla si zas ???, keď chcem niekomu pomôcť s taškou nákupu tak ich reakcia - to neunesieš to je ťažké pre teba Ty si taká slabá keď si taká chudá. No chudosť či štíhlosť neznamená byť slabým. Nemám problém spraviť 20 - 30 klikov naraz, zabehnút 20 km alebo v kuse zaplávať 5 km, ráno sa budím svieža bez budíka tak prečo mi niekto hovorí takéto nezmysli ???

Kedysi som na takéto reakcie vzbĺkla a reagovala podráždene teraz som ticho beriem to s humorom a myslím si svoje.

S pozdravom Katarína a som naozaj zvedavá, či si nikto už videl svoje krvinky pod mikroskopom a napíše svoje skúsennosti.

Zobrazení: 145

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Krasny prispevok, dik :)
Krvinky som si nevidela, skoda, nie som sice vitarian, ale bolo by zaujimave porovnat sa s "normalne" sa stravujucim clovekom.
normalne stravujici clovek ma krvinky slepene,mistama,zdrave krvinky se snazi delat barikady aby ochranily krev pred kyselyma mistama,bile krvinky jsou casto plne stresu,krystalu kyseliny mocove,jsou unavene,pomale,krev je plna plisne,ukazajici kyselost organismu.najdou se tam i velci paraziti,viry,ohromne kusy necistot,buny v vysokym krevnim cukrem maji uvnitr dirky,a nebo jsou neformovane.staci se mrknout na you tube,zadat living blood test.stoji to za to.
http://www.youtube.com/watch?v=rstD9eROTUA&feature=related
Dr. Blakie a Dr. Cousens tuhle metodu pouzivaji okolo 20 let. Kdysi se na ne divali jako na blazny, ale dnes uz se to zacina rozsirovat, coz je dobre. Videl jsem svoji krev naposledy v roce 2002 a byla v pohode (v te dobe jsem byl dva roky na syrove strave - 99.9%). Rad bych videl svou krev dnes, ale dam tomu jeste par mesicu. Leto a spousta tresni, jahod, boruvek na zahrade a v okoli urcite udelaji divy.
Milá Katarína a ostatní. Svou krev jsem nikdy pod mikroskopem neviděla, bohužel, ale mohu potvrdit stejnou zkušenost, jakou má Katarína.
Léta jsem žila jako vitariánka a bylo mi skvěle, i když jsem nebyla vždy 100%. Kdykoliv jsem byla nucena přejít na vařenou stravu, okamžitě jsem zaznamenala zhoršení zdravotního stavu a nepřekonatelnou únavu.
Asi si dovedete představit, jak snáším už 4 měsíce nemocniční stravování. Trochu jsem se polámala a teď mě dává dohromady klasická medicína.
Když jsem se octla v nemocnici, naprogramovala jsem si, že mi vařená strava neublíží, protože mi bylo jasné, co asi budu jíst.
Přestože mi docela chutná, těším se, až se vrátím ke svému ovoci a zelenině. Teď je jím pouze vařené, čerstvé nepředstavují ani 1% v mé stravě.
Teď bych své krvinky vidět určitě nechtěla.
Milá Tree,

je mi ľúto, že si takto uzavretá v nemocničnom prostredí - v nemocnici som bola dohromady asi 3 razy - keď som sa narodila, keď som mala tak 4 roky a naposledy pred niekoľkými rokmi - diagnóza zápal ľadvín. Síce som v tom období na vita strave nebola rituál doobeda ovocie praktizujem už dosť dlho rokov a tu šok - dva biele rohlíky, maslo a biela káva ktorá má skôr príchuť vyvarené ponožky. Obed ževraj zeleninový vývar, kura s ryžou či nejaké zemiaky a mäso na šťave a večera o 5 hodine niečo na spôsob obeda. Čo sa týka nejakej živej stravy asi by sa to nedalo odvážiť ani na gramy - na obed 3 listy šalátu či tri koliečka uhorky. Veľmi známe. Ja som si aspoň presadila vegetariánske jedlo a tak som dostávala aspoň na obed tofu - lebo sa báli mojej nízkej hmotnosti a z dvoch kopčekov ryže by som sa asi nenajedla.
Ak zmením napríklad prostredie a musím sa prispôsobiť strave - našťastie už dlhé roky som sa nemusela - výsledky ( už len to že človek odrazu chodí na WC na veľkú raz za niekoľko dní a nie niekoľko krát za deň pri vita strave ) - čiže výsledok únava, nafučané brucho.
Milá Tree čo sa Ti to len prihodilo za zranenie ??? Budem na Teba myslieť nech sa skoro z toho dostaneš a nabehneš do svojich zabehnutých vita kolejí. A držím palce aj krvinkách nech sa rýchlo zrevitalizujú.

V takýchto situáciach pomysli na ľudí v koncentráku a hladných černoškov v Afrike a možno to nebudeš až tak drasticky prežívať.

S veselým pozdravom

katarína
Milá Katarína,
teprve jsem se k tomuto článku dostala a moc ti děkuji za reakci. Na Velký pátek jsem na posledním sněhu tak nešťastně upadla, že jsem si zlomila levou ruku těsně pod ramenním kloubem a holenní kost také na levé noze, a to tak, že mi ji museli operativně vyztužit kovovou tyčí a několika šrouby. Navíc v ortéze ochrnul loketní nerv. Už chodím, ale s rukou jsou problémy. Čeká mě spousta rehabilitace a vytahování železa z nohy. Samé radosti. Ale jsem konečně doma a mohu si jíst, co chci a dělá mi dobře. Přesto setrvačností občas sáhnu po vařeném.
Teď už také vesele zdravím
Tree
pekný článok, ešte sa len dopracovávam k úplnému vitariánstvu, ale nemôžem si vynachváliť to, ako sa cítim - žiadne nafúknuté brucho, s tým chodením na WC - úplná pravda, žiadny problém, všetko je v dokonalom a neustálom pohybe :) pleť mám čistejšiu, nie som unavená ako po varenom jedle - to som nenávidela, najesť sa a potom to nutkanie spať :/ tento týždeň sa idem pustiť do klíčenia, všetkým prajem veľa šťastia a chutného ovocia a zeleninky :)

Partneři

© 2012   Created by Jan.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby

test