Freshness.cz

Ovoce, zelenina a svěží lifestyle s živou - nevařenou (raw) stravou

Je mi jasne, ze kazdy organismus se chova trosku jinak a tak tedy i detoxikacni projevy budou u kazdeho trochu jine, ale presto mi prijde tato diskuze dulezita. Nekdo by se mohl totiz od zameru ocistit svoje telo od letitych nanosu nechat odradit pocatecnimi negativnimi pocity a to by byla myslim skoda. Navic by dotycny mohl ziskat i mylny dojem o skodlivosti nastoupene cesty, at uz se jedna o ocisty pomoci ruznych procedur, hladovek, piti zelenino-ovocnych stav ci vita stravy. Proto nevahejte a napiste jak jste se citili vy v prvnich tydnech az mesicich po zavedeni vita stravy. Treba se v tom budou dat nakonec vysledovat nejake spolecne rysy.

Zobrazení: 1820

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Zdravím. Tak já taky troškou do mlejna ;). Chci říct..je to pravda...co člověk to originál, u každého to může probíhat jinak. Každopádně je důležité se před "praxí" seznámit s "teorií"...Např. pí Boutenko o té "únavě" myslím...píše zajímavé typy ve svých knihách či o nich mluví ve svých videích...k tomuto účelu natočeným.
Může to totiž značit "nedostatek" ... tělu může chvilku trvat, než se naučí si "látky" pro svoji údržbu brát z jiných surovin...každopádně je to o "stavu ducha" a "mysli"... vůlí se s tím dá poprat i osobní vírou. Mě pomáhá "spolupracovat" s tělem a vědomě si s ním povídat a případné nepříjemné pocity či bolesti etc. spojené s "čištěním" "detoxikací"...tak tyto průvodní jevy brát jako součást své očisty. Však pro příklad - což se vás jistě že netýká, ale např. chce-li někdo půstem rozpustit např. "žlučníkové kameny"..etc. tak to může být značně bolestivé, stejně tak jako u ledvin. Záleží na velikosti kamene..někdy se rozpustí, někdy se pouze zmenší a vyloučí...etc. Je to individuální. Mě na "únavu" zabírá jednoznačně sklenice čerstvě vymačkaného citronu...na mě to funguje jako "redbull"...úplně mi to rozsvítí oči...Důležitý je pitný režim...pomoci "těm" nánosům z těla ven přirozenou cestou (zde volím filtrovanou vodu) ale to proto, že zatím nemám destilátor ;)). Ale zase, vemte si např. "breathariany"..jistě...někdo řekne "extrem" a ano..je to extrem. Žijeme v těle, které má jisté orgány, tak na druhou stranu, proč je neužívat...Každopádně "když" jde přepnout na výživu z "prány"...ze "slunce"...světla...pak jde všechno...i ta "voda ve víno" ;)) je to stav mysli. A já opravdu věřím, že každý z nás je toho schopen. Zkouším to na sobě všechno od píky...jsem zatím u "vegan-raw"...;)) už se to blíží...:)) a už to není pouze z "etických důvodů" a "soucitu se zvířaty etc etc"...je to "životní styl" "způsob vyjádření" svého vztahu se sebou samotnou i s okolním světem... Na tomto "životním stylu" je krásná jedna věc, že je "prost" jakékoli možné "pózy" a to proto, že prostě ukáže kdo to opravdu myslí vážně a upřímně...protože jinak mu to dá přes prsty... a to nemluvím např. o "půstech"..jejej...naposledy jsem něco urychlila, nač jsem ještě neměla..res. nebyla připravena a prostě...nic se nedá obelstít..vše se musí čistit a otevírat postupně...trpělivě...s pokorou... uf to byla jízda  :))) do té doby jsem tak nějak o "čakrách" věděla, cítila, ale neměla páru co to vlastně je když se "sladí" či opravdu otevřou...jo..je to síla. No ale zpět k "detoxikačním projevům"...Jsou zcela přirozené a chce to je brát "pozitivně" i když jsou někdy "velmi nepříjemné" a to je slabé slovo...vůbec i ve fázi "deprese či skleslosti či skepse"...snažit se...napsat si to kolem sebe...snažit se přepínat v hlavě vědomě..i když se tak necítím tak se přinutit usmát a říct si...je to v pořádku...čistím si své drahé tělo i duši...No :)))..jsem se rozepsala...každopádně...třeba to někoho povzbudí...Je pravda, že když jsem dělala svůj první delší půst...tenkrát to mělo být 7 dní, takže nic zvláštního,  tak jsem díky "právě detoxikačním příznakům" zazmatkovala a po 5dnech to předčasně ukončila...a jen kvůli "strachu" z píchání v orgánu, který se právě čistil... a "nedostatku informací"...chce to opravdu hodně o věci vědět a pak být skálopevně přesvědčený a hlavně si nenechat nic radit od lidí, kteří s "V" životem nemají pražádné zkušenosti a to se týká členů rodiny stejně tak jako lékařů...ale lékaře si vybíráme ;)
tak to je hodně dobrý příspěvek, já se sice nějakými čakry nezabývám, spíše mám na to trochu jiný názor. Ale rozhodně, tělo jako inteligentní orgán je třeba brát a hlavně vnímat jeho změny, potřeby a pod. Je pravda že co jsem na raw tak daleko více své tělo vnímám a to jak pocitově tak i chuťově, např. kombinace jídel a pod. No prostě zajímavé a hodně dobré :))
Ahoj všichni,
od půlky července jsem začala hodně jíst smookie (snad to píšu dobře) a před 10 dny jsem dostala rýmu. Teď ale nevím, jestli je to opravdu jen rýma, nebo konečně nějaká detoxikace (takové žluté hleny, fuj, promiňte, že to tu píšu a k tomu trochu únava, bolení hlavy) - a nebo nakonec něco úplně jiného, třeba vliv špatného zubu. Každý den odkládám návštěvu lékaře. Jednak doufám, že zítra už bude lépe a pak, pokud je to opravdu detoxikace, asi bych měla vydržet. Ani nemám chuť k jídlu, takže dnes jsem se rozhodla, že počkám, až se hlad dostaví a budu pít vodu s citrónem a trochou medu. Každá vaše zkušenost či doporučení vítané.
Ps. že by se konečně i staré tělo začalo čistit ?
Ahoj Kordi, myslíš smoothie se zeleným listím (green smoothie), no hleny určitě pročišťovačka, vydrž. Do prům. zařízení raději nechoď ať tam něco nechytneš, my s manželem tomu říkáme továrna smrti.

Kordi pořád jezdíš na čundry, jestli jo, mohli by jsme se domluvit :) Zdraví Alena
Alenko, to víš, že myslím smoothie, já jsem pospíchala. No zdá se, že už se to fakt lepší, nebo se to zastavilo, takže vydržím. Až se mi bude něco takového dít po páté, už nebudu tak plašit. Pořád jezdím na vandry, jen mám stále méně času, babičkuji, doma se také musí něco dělat, jsem zapojená do AA... Můžeme se zkusit domluvit, budu ráda. Teď začíná pro mě nejkrásnější doba vandrování, doba barevného listí. Pa Korudla
Ahoj Kordi, chtěla jsem Ti odpovědět do zpráv, ale ty nefungují, tak to dám sem. Až pojedeš na vandr dej vědět,svezu se sTebou:)
Můžeš mi napsat na mejla: kordula10@seznam.cz
Na vandr je zapotřebí se přece jen trochu domluvit. Pa

jjj :)

Partneři

© 2012   Created by Jan.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby

test