Ovoce, zelenina a svěží lifestyle s živou - nevařenou (raw) stravou
Přátelé,
věděl by si z vás někdo rady jak začít správně přikrmovat miminka? Jedná se mi hlavně o to, abych vše správně kombinovala. Jestli je lepší jen samotný banán, nebo s kouskem avokáda, nebo raději zvlášť, kvůli stravitelnosti. Co dávat miminkám, aby měli správný podíl vitamínů, ale zároveň vše, co potřebují. Já mám 8 měsíční miminko, které stále kojím, papáme hrušku, jablíčko, banány, avokádo, někdy rajčátko, mrkvičkovou šťávičku, pomeranč.
Děkuji všem za rady
Popisky:
Ahoj Miry,
tak to je supr, že máš kamarádku, která rodila doma, opravdu Ti budu vděčná za jakékoliv info:o) Já psala mejla na UNIPA, ale kdo ví, kdy mi odepíšou, jestli vůbec, ale snad ano..nicméně zkušenosti jsou také k nezaplacení, tak když by se Ti podařilo zjistit něco víc, pisni prosím:o) Jinak je asi pravda, že záleží hlavně na psychické připravenosti, ale přeci jen, porod je porod a kdyby nastal nějaký problém, nejsem si tak úplně jistá, jak by se to řešilo..sice by to asi měly vědět ty porodní asistentky, ale i tak..a myslíš, že by měl být přítomen i nějaký doktor? Ale to si teda vůbec neumím představit, jak bych kterého doktora přemlouvala, aby mne asistoval při porodu doma:o) Myslím, že většina z doktorů nejsou právě zastánci přirozených porodů v domácím prostředí..
Jinak je super, že plánujete další mimi:o) Byla by sranda, kdyby jsme měly společné i těhotenství, ale říkala jsi, že plánujete až někdy za pár měsíců, tak to se asi nestrefíme;o)))
Na fotečky se ráda mrknu, možná bude i lepší, když si některé věci budeme psát v soukromí, než tak veřejně:o) Takže mejl. adresa je zuzupos@seznam.cz . Budu se těšit na další psaní, příp. fotečky:o)
A ještě jsem se chtěla zeptat, jak prospívá Tvoje Marika v 8 měsících? Kolik váží, měří, atd. Já totiž měla s Aničkou trošku problém v té době, protože ona nechtěla nic než mlíčko a trošku mne začala na váze i ubývat, ne nic razantního, protože ona je zase docela čiperná, takže to asi všechno vyběhala a rozhodně se netvářila jako hladová, naopak, myslím, že je to spokojené dítko právě kvůli stravě, kterou dostává, ale když to viděl doktor, že mírně ubrala, vstávaly mu vlasy na hlavě:o) Naštěstí se pak rozpapala a ona sice není žádný cvalík, ale myslím, že to není třeba, aspoň se jí líp pohybuje:o)
A jak to vlastně máte s očkováním Miry? Já jsem se po porodu dostala ke zdroji informací, který byl výrazně proti očkování, tak jsem začala pátrat dál a rozhodla jsem se neočkovat...jenomže každý doktor na mne hleděl jak na macechu, že své dítě nechci nechat očkovat, a že se snad chci pak dívat jak umírá na nějakou nemoc, proti které se očkuje..no klasika, strašení, strašení, strašení...naštěstí se mi podařilo objevit doktora, který na přání rodičů neočkuje..v průkazce je napsané, že očkování proběhlo, ale realita je jiná:o) Jsem za to strašně ráda, protože to byla věc, která byla fakt mojí noční můrou poté, co jsem si přečetla všechno, co může očkování způsobovat...ten doktor sice není místní, musíme za ním tak hoďku dojíždět, ale i to se dá..
Tak se mějte holky moc krásně, ať se vám jen daří a těšíme se na další psaní od vás:o)))papapa
Permalink ROUZETKA 23.leden.2012 v 20:06 Ahoj! také by mne to moc zajímalo, ja správně vyživovat 7 měsíční miminko. Teprve se zdravou stravou začínám a odšťavňovač bych měla mít příští měsíc. Jsem moc ráda, že jsem náhodou narazila na tento web. :-)
Permalink alena brunclikova 24.leden.2012 v 22:19
Permalink Spirulina 27.leden.2012 v 11:50 Zuzi, tady jsme našla zajímavou diskuzi ohledně stravování dětí
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=4&t=656&hilit...
Permalink alena brunclikova 30.leden.2012 v 20:10
Permalink ROUZETKA 14.březen.2012 v 16:03 Nevím, kam to napsat, ale ráda bych si psala s někým, kdo jí jen ovoce a zeleninu a podělil by se se mnou o zkušenosti. V únoru jsem začala s ovocem a zeleninou, načetla jsem si spoustu knížek, moje mamka takle jí už 9 měsíců, vyléčila si cukrovku, vysoký tlak, i oči se ji zlepšily. Šťávičky jsou skvělé, mimčo taky jí jen ovo a zeleninu, nejstarší syn dnes 6. den takto jí, bývá často nemocný, takže jsme nasadili ozdravnou kůru, jen doufám, že to vydrží. Prostředního syna asi jen tak nepřemluvím, manžel chápe, že je to zdravá strava, ale rád si nacpe pupík vším možným.
© 2012 Created by Jan.