Freshness.cz

Ovoce, zelenina a svěží lifestyle s živou - nevařenou (raw) stravou

Přátelé, dnes zahajuji diskusi o množství jídla, které je přirozené za den zkonzumovat- že by to všichni živočichové věděli, jen my né? :-) Můj instinkt mi napovídá, že se lidstvo přežírá a že tzv. správné stravování tipu: snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře, pozdní večeře?, je obrovský přešlap. Takže ubrat tak na desetinu toho, co slupneme. Co si myslíte o tom vy? A co děti- papat, papat, papat? Máte nějaký kavlitní článeček o tomto tématu prosím? Sem s ním:-)

Zobrazení: 149

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

to jsi napsal hezky...co me prekvapilo je ta chia..pry na nich behali aztekove hodne daleke behy..jen ale 300g chia to je poradny vydaj...predpokladam v suchem stavu...je uz chia vubec v cechach?pokud ano,co stoji?
Vojto, to byl jen hruby odhad. Pro me ale snist treba 100 gramu macademii nebo mandli na posezeni neni zadny problem. Veskere orechy a seminka namacim (krome macademii). Chia jsem v Cechach jeste nenasel. V Anglii se daj koupit na netu 3kg za 50 liber, coz se mi zda v pohode.
Najlepsie je mat dostatok informacii, a ked si niesme uplne 100% isty tak robit tuto stravu skuska/chyba. Ja sa drzim informacii od ludi, ktorych vysledky by som chcel dosiahnut. to zahrnuje aj pocitanie kalorii - resp. ratanie s existenciou a aplikovanim energie v kaloriach aj zo ziveho jedla. Ono to uz davno nieje pocitanie kalorii, skor vedome jedenie dostatku ovocia kym nejdem popukat. Vtedy mam najlepsiu, naladu, energickost, cistu hlavu, neberem veci "az tak vazne". Niekedy to je dobre vidiet na ludoch, ktori az prilis stresuju, su nervozni alebo agresivni - ze neaki ten cukor by im do zivota urcite pomohol.

Samozrejme ze ta strava je len jeden z faktorov. Pre mna najdolezitejsie by som povedal je asi dostatok ovocia, dostatok vody - ( dnes to bolo okolo 5 litrov), a dostatok spanku .

Pre tych co by si chceli predlzit zivot, anorektickym jedenim na zaklade ich instinktivneho pocitu - Ked sa pozreme na zvierata mimo laboratorium, v prirode, nam velmi podobne opice. Tie, ktore su najaktivnejsie, najatraktivnejsie - proste alfa zvierata - jedia najviac jedla - Tie, ktore su na pokraji zivota a smrti, toho jedla maju najmenej ak neake.

V modernej spolocnosti:
Keby nam tie krabice jedla nevozili rovno pred nos - tak by sme pre ne v prirode "instinktivne" museli chodit - velmi daleko, velmi vysoko a boli by sme radi za kazdy kusok jedla ktory do seba dokazeme napchat - aby sme to dalsie ovocie vladali najst.
Tod je moj nazor:)
to je pravda,s tou aktivitou...nekdo mi ted poradil na 30bad abych delal trosku cviceni pred kazdym jidlem,abych si "odpracoval "to jidlo..je to super..jen nevim zda vzdy mozne..
ty vypijes 5 litru???ja mam co delat s 2..to chodis asi hodne na zachod,ne?ja vic jak 10 urcite,nevim na 5 litech...nemyslis zda to moc zavodnuje ledviny?neco jsem o tom slysel,ale o tom moc nevim.
na zachod tak do tych 7, 8krat - v noci je to neak 3, iba odhadom vobec to nepocitam - stale som na to zabudal:D
myslim ze za tie roky sme tolko toho nazbierali, toxinov, jedov z vareneho, ze ked je to pre niekoho prijemne pit tolko vody tak nema problema. A teraz su obzvlast horuce dni:)) + banany tolko vody neobsahuju:)
ked jem stavnatejsie ovocie tej vody tolko nevypiju:)
ladviny viac zatazi podla mna dehydratacia:)
neviem v com je problem ale ja nepijem vodu vobec a chodim na malu pocas dna aj 15 krat a v noci 3-4...zjem teraz denne tak 2-3kg melonu ,2 obrovske smoothie s bananov, broskyn, jablk a pod. na veceru asi kilo uhoriek,cuketu,rajciny ale zase jem aj hodne tukov v orechoch,ovcom syre a sportujem intenzivne min. 2 hodiny...nemyslim ze je to iba prejav detoxu lebo nie som na 100% raw no aj tak stale len chcijem jak porouchany kohoutek :-)

Partneři

© 2012   Created by Jan.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby

test