Freshness.cz

Ovoce, zelenina a svěží lifestyle s živou - nevařenou (raw) stravou

Milé damy!

Asi toto tema se tyce vetsinou jen nas, ale kdyz i panove budou neco o tom vedet, myslim si ze zadna z nas nebude proti.

Takze. Na ruských raw strankách a forech jsem cetla clanky o tom, ze menstruace NENI normalni jev pro zdravou zenskou. Mluvi se o tom, ze ovulace a krvaceni jsou ruzne veci, a ve zdravem organizmu neni duvod ke krvaceni. A autori berou menstruace jako jeste jeden specificky zensky zpusob ocisty.

U mnoha mono rawfoodistek mentruace nejsou. Pripadu, kdy holka je nemela, ale otehotnela, je malo, takze pravdepodobnost, ze je jejich nepritomnost zdrava, je mala.

A tak v souvislosti s tim bych se chtela zeptat:

1- vas, damy, jsetli mate menstrusce a co se vam zmenilo (Ja osobne mam, ale uz mne nic neboli, pred rokem jsem si musela dat 6 az 8 tablet proti bolestem abych aspon nejak mohla chodit).

2 - vsichni, jestli mate nejake materialy, clanky apod. kde by se o tom psalo. ja mam preklad do rustiny uryvku z teto knihy: http://openlibrary.org/b/OL14758237M/Menstruation-and-its-disorders

Zobrazení: 279

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Ahoj :-)

no na me hormonalni antikoncepce nezanechava (zatim... a doufam, ze to tak i zustane) zadne viditelne nasledky, veskera vysetreni mam v poradku. Naopak mi antikocepce velmi ulevila od dost bolestive menstruace.
Nicmene ale presto vsechno ten cervicek tam nekde vzadu hloda a hloda. Deti neplanuji jeste nejakych 5let a velmi rada bych se vyhnula nechtenemu tehotenstvi a naslednemu preruseni tehotenstvi, takze ochranu opravdu nechci zanedbat ci podcenit. Ale ptam se sama sebe, jestli existuje nejaky stejne spolehlivy zabranujici prostredek jakym hormonalni antikoncepce je. Zjistovala jsem info o nitrodeloznim telisku, ale podle toho, co jsem zjistila, tak to neni tolik spolehlive, muzou z nej byt zanety ci jine problemy a navic jej doktori pry nepredepisuji zenam, ktere nerodily.
Kdyz to shrnu, tak tou otazkou pro mne je, jestli existuje neskodliva antikoncepce, ktera je spolehliva jako hormonalni antikoncepce a ktera mi pomuze od bolestive menstruace (nebot mesic co mesic do sebe hazet leky proti bolesti by bylo je z blata do louze).
Mohu se zeptat na konkretni duvod/y Tve neplodnosti a problemy, ktere vedly az k operaci? Rada bych si udelala predstavu, jak neblahy vliv muze hormonalni antikoncepce mit.
V prvom rade by som chcela poukázat na to, ze clovek nesprávne vníma "jazyk" svojho tela. Bolest je zlá, treba ju odstranit - to je vzorec podla ktorého ludia myslia. Ale to tak neni, bolest je len symptom, bolestou nas telo upozornuje na to, co nie je v poriadku, je to jeho varovanie. A my by sme mali odstranit prícinu tej bolesti, trosku v sebe patrat. Tabletkami proti bolesti ju len prekryjeme - zablokujeme jej vnimanie. Ale ta pricina je stale tam, a zatlaca sa hlbsie do tela, az z toho budu vaznejsie problemy.
A to ze nie je bolest pri antikoncepcii :-) no hej ved vyradila z cinnosti prirodzeny cyklus zeny! A ked ju vysadis, tak sa s velkou pravdepodobnostou bolest vrati.... lebo ant.sa problem tiez nevyriesil.
skus si pozriet ladycomp - boli tu o nom diskusie...
Naprosto souhlasim s tim, co tu pises. Je i mym nazorem, ze bolest je signal, dusledek, ze neco neni v poradku a je treba najit pricinu. Nejednou jsem premyslela, cim to je, ze nektere zeny maji menstruaci bezbolestnou a jine ne. Bohuzel ale i pres to si tezko muzu dovolit byt kazdy mesic den dva mimo. Kazdopadne ale velmi dekuji za ten odkaz :-) Verim, ze tam urcite najdu neco podnetneho :-)
Co sa tyka HAK byt osobne zenou by som tuto formu "ochrany" nezvolil...
Treba si uvedomit jeden fakt. Je to umela suplementacia gestagenov a estrogenov, cim sa v organizme vyvolava spatnovazebny efekt potlacenia produkcie prirodzenych hormonov... cele to je o tom ze sa podavaju hormony z "vonku" ktore svojou pritomnostou zastavia produkciu Luteinizacneho hormonu ktory ovplyvnuje zrenie vajicka, produkciu estrogenov, ..
Cize pre pochopenie ide o substitucnu kvazy terapiu (cize sa nahradza hormon) ale u zdraveho jedinca... podavame hormony u cloveka ktory ich nepotrebuje bo si ich dokaze vyrobit sam... tym ze ich podavame zastaví sa ich prirodzena tvorba...
preco to tak je to by som musel vysvetlit ako funguje menstruacny cyklus... ale skusim tak zhruba v 1-2 vetach... pocas cyklu sa zvysuje hladina estrogenu a az dojde k urcitej fazy... produkciu stimuluje LH... ktory sa prestane tvorit po tom ako sa dosiahne urcita uroven estrogenu...
po tomto nastava druha faza cyklu s prevahou gestagenu a znizenou tvorbou estrogenu

LH (luteinizacny hormon) by za normalnych okolnosti stimuloval vajecniky, k tvorbe estrogenov a zreniu vajicok...
Ale to sa nedeje lebo nahradzame hormony (ktore spatne svojim mnozstvom blokuju vyplavovanie LH a tym nedochadza k zreniu

su rozne typy HAK od kombinovanej, sekvencnej, getagenovej ...
ale o tom sa mi nechce uz pisat a sama o sebe tema o HAK je na velmi dlho je to velmi kvazy zlozita tema :) uz teraz som sa ako tak snazil to zrozumitelne napisat (co sa mi asi nepodarilo hehe)
o neziaducich ucinkoch som sa ani nezmienil :)a to ani netreba staci si len uvedomit naco mame v tele hormony a co je ich funkcia... ide o regulacne funcie, koordinacne ... ovplyvnovanie inych casti tela etc.
a tu pri HAK sa clovek snazi zasahovat do niecoho co uplne nepozna :) respektive si neuvedomujeme tu jemnost nasho organizmu ako systemu

a co sa tyka tej neplodnosti, moze byt sposobena prave tym ze je vyradena produkcia LH. lebo LH podporuje zrenie vajicok... ak ked roky berieme HAK tak prirodzena stimulacia od LH vo vajecnikoch nie je uplna.cize mame urcitu dobu pozastevene prirodzene stimuly k tovrbe a ich zreniu..
nie som nejaky odbornik v tejto problematike ale snazim sa zapajat v tomto pripade rozum trosku... a v ramci mojho ucenia sa na skusku z farmakologie som si o tomto probleme urobil urcity pohlad... vlastne i asistenti ktori nas ucili sa nestotoznovali s uzivanim HAK... preco
lebo je to umelo vytvorena substitucna terapia pre zdrave telo...
este sa asi vyjadrim k tym neziaducim ucinkom...
Neziaduce ucinky hlavne vyplyvaju estrogestacnej nerovnovahy...
spomeniem neziaduce ucinky:
Bolest hlavy, prirastok na hmotnosti, znizenie libida (vplyvom gestagenovej zlozky v HAK), tromboembolicka choroba, infarkt myokardu, mozgove krvacanie, hypertenzia..
a netreba zabudat ze neziaduce ucinky sa stupnuju i s "nezdravym" sposobom zivota (alkohol, fajcenie, obezita...)
Radko, myslim, ze toto je dostatocna odpoved aj pre Vendulku Viskovu, dik, zhrnul si to pekne.
Venduli, kazdy z nas je iny. To, ze nieco ublizilo mne, este nemusi Tebe. Mnohe zeny HA beru a maju neskor deti, neda sa to zovseobecnit... Nema vyznam rozpisovat sa o mojom zdravi, skusenost je aj tak neprenositelna.
To mas tak: Nechces deti? Hormony! Chces deti a nedari sa? Hormony! Menopauza? Hormony! Mas zdravotne problemy? No na co ste tie hormony brali tolke roky!?!?
Chapem, ze HA vnimas momentalne pozitivne, aj ja som sa (ako som uz napisala) tesila z krasneho cyklu a pleti. Kedze sa mne pridruzili aj problemy, citila som potrebu varovat ostatne zeny. Je len a len na Tebe, ako sa rozhodnes. Porozmyslaj vsak nad tym, aj Gabi Ti napisala trefny prispevok.
Ovela lahsie sa Ti bude zit, ked budes vediet, ze mnozstvo negativ si vo svojom zivote minimalizovala. Ja si teraz trieskam hlavu.
Jsem si vedoma toho, ze kazdy z nas je jiny, a prave proto se zajimam o nazory, postoje, zkusenosti jinych lidi - pro inspiraci, abych si pak sama zvolila to, co si myslim, ze pro mne je nejlepsi. Presne jsi vystihla duvod, proc to vse delam. Chtela bych co nejvice eliminovat negativa ve svem zivote. A mezi negativa (z jisteho uhlu pohledu) radim i hormonalni antikoncepci, ale zatim jsem neprisla na jinou prijatelnou nahradu. Kazdopadne Ti velmi dekuji za reakci :-)
Velmi ocenujem Tvoju snahu a zaujem nieco vylepsit v Tvojom zivote, skoda, ze som to tak nerobila ja. Si mudre dievca.
Prijatelna nahrada za HA... to je tazke, chapem. Napada mi len kondom, alebo nesexovat. Zial ;) Ale to by nevyriesilo Tvoje bolesti a nepohodu cez dnicky.
Ratanie plodnych/neplodnych dni, meranie teploty, sledovanie hlienu, by pre mna boli len pomocna metoda, neverim im na 100%.

Ale nieco mi zislo na um. Kedze mam stale problem s cyklom, riesim niektore veci homeopatikami. Mam skveleho homeopata, ktory sa mi snazi utrafit lieky na mieru. Uz sa mu zadarilo pomoct mi s bolestami prsnikov i bruska pred a pocas menzes. Zial dalsie problemiky pretrvavaju, ale verim, ze najde aj na to nieco. Ja mu v tom pomaham coraz vacsim podielom vita stravy, a tak.

Drzim Ti palce, nech to vsetko vyriesis k absolutnej spokojnosti ;)
skus pozriet alternativu namiesto klasicky Antikoncepcii
http://www.lady-comp.de/en/natural-birth-control/contraception-with...
to co uz Gabi spominala :P LadyComp
Samira a Radko,

moc Vám oběma děkuju za Vaše příspěvky. Plno podnětných věcí k zamyšlení :-)

Ať stále máte sluníčko v duši :-)
http://astro.wendys.cz/jonas.php : je to stránka na výpočty plodných a neplodných, nejspolehlivější přírodní antikoncepce MUDr. Eugena Jonaše, který byl za ni navržen na Nobelovu cenu. Je to kosmobiologická metoda založena na souvislosti mezi astronomickými cykly a reprodukčním cyklem ženy. Osobně jsem nezkoušela, ale zaujalo mě to, my si dáváme pozor a taky nám není 20:), ale mladí to mohou prubnout.

Díky Aleno...ono je to vlastně, když se nad tím tak zamyslíme...značně logické  ;)...neb už jen fakt, že jsme tvořeni "lidské tělo" z nějakých 72 procent vody...prostě...je to o přílivu, je to o odlivu...je to o energiích..."které voda velmi dobře vede"... např. energické výboje v mozku a celý princip fungování těla, přírody, vesmíru...tak geniální, jednoduché...božské :))) ... (proč se ty lidi z toho pořád tak touží vymanit...přijmout tu "jednotu" se vším je tak...uklidňující....:]]

Mimochodem i moč "urina" a sama krev by stály za samostatné články...no vlastně veškeré tělní sekrety...samotné "sliny" jeden by řekl - obyčejná slina no jo ale i z té obyčejné sliny se dá zjistit "DNA" slinty ;))

PS. Mimochodem...mezi námi paní Alenko...jsem si na Vás vzpomněla...(koupila jsem 60 sazenic smrk, jedle, borovice) z náletu po pár korunách ks...a pak jsem si udělala radost a do přední linie jsem si koupila pět miminek borovice LIMBY...:)))) áááá jsem spokojená a vím že mi rozumíte :)))) ... by jste rozuměla...vytvářím "zviřátkové depositum"(ráda bych tam jen porouchané a ty nechtěné kousky na dožití a tak...) ... nikdo kromě dvou lidí mi bohužel moc nefandí, ale víte jak "lidi" tak ňák se ze mě stává stará stoik i asociál v jednom ;)...no...a před měsícem, když mi někdo otrávil jedno ze zvířat, což byla koruna po dlouhodobější tyranii ze strany sousedstva...(zvíře díky bohu přežilo, ale bylo to velmi vyčerpávající pro všechny zúčastněné po všech stránkách)...tak jsem tak trochu zvažovala, má-li smysl...znáte to, tu otázku "proč"?!?... No, už jsem byla nahlodaná, že to tady v Čechách zabalíme a zkusíme štěstí na delší dobu v zemích jako Dánsko, Švýcarsko...kde je sice značně draho, ale "systém" tam funguje stabilněji a lidé jsou tam vychovanější jako že "postavíš si kolo a je tam i druhý den"..."zasadíš za plot a květina, keř či strom tam zdárně dospěje"... já vím, všude se jí chléb o dvou kůrkách, každá společnost má svá "jatka" některá ale ne za zdí, ale za sklem...jestli mi rozumíte...něco zkaženého je v každém státě Dánském, ale někde se s tím hold perou víc na kost a méně úplatněji...No nic, prostě jsem se rozhodla pro les :]]] s jedlí, smrkem a borovicí... a brokovnici.... a stěhování zatím odložila na neurčito...

Partneři

© 2012   Created by Jan.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby

test