Freshness.cz

Ovoce, zelenina a svěží lifestyle s živou - nevařenou (raw) stravou

Milé damy!

Asi toto tema se tyce vetsinou jen nas, ale kdyz i panove budou neco o tom vedet, myslim si ze zadna z nas nebude proti.

Takze. Na ruských raw strankách a forech jsem cetla clanky o tom, ze menstruace NENI normalni jev pro zdravou zenskou. Mluvi se o tom, ze ovulace a krvaceni jsou ruzne veci, a ve zdravem organizmu neni duvod ke krvaceni. A autori berou menstruace jako jeste jeden specificky zensky zpusob ocisty.

U mnoha mono rawfoodistek mentruace nejsou. Pripadu, kdy holka je nemela, ale otehotnela, je malo, takze pravdepodobnost, ze je jejich nepritomnost zdrava, je mala.

A tak v souvislosti s tim bych se chtela zeptat:

1- vas, damy, jsetli mate menstrusce a co se vam zmenilo (Ja osobne mam, ale uz mne nic neboli, pred rokem jsem si musela dat 6 az 8 tablet proti bolestem abych aspon nejak mohla chodit).

2 - vsichni, jestli mate nejake materialy, clanky apod. kde by se o tom psalo. ja mam preklad do rustiny uryvku z teto knihy: http://openlibrary.org/b/OL14758237M/Menstruation-and-its-disorders

Zobrazení: 773

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Krasny den :) totot tema jsem potrebovala,moc dekuju Anastasia (to je prekrasne jmeno :)

Tak ja jsem na RAW teprve mesic(zrovn dnes je to vyroci:))
Ale v dobe kdy jsem tak zacla jist jsem mela dostat menstruaci,ale nedostavila se .Ted cekam jakoby druhou od te doby,ale zatim po ni neni vidu ani slechu.Testy jsem si delala a tehotna nejsem ani se tak necitim.
Cetla jsem o tom take par diskusi a prozatim to prikladam tomu ,ze jsem hned po prvnich par dnech vyrazne zhubla a od te doby jeste o neco vic,takze logicky mesicky nemam kvuli rychle ztrate tuku.

Ale popravde zastavam ten nazor,ze menstruace je druh cisteni pro zenu a neni tak uplne zdrava,treba i v taoismu se timto problemem zeny hodne zabyvaly a stravou a urcitym zpusobem zivota se da dosahnout k zeslabnuti mestruace az uplneho vymizeni ,tim padem se pak ani nedostavi meno pauza,to je take vicemene problem dnesni doby .Pokud zena ovuluje neni nutne aby krvacela a ani pak neznamena,ze je neplodna.

Ted samozrejme netrpelive menstruaci vyhlizim,protoze tak procistena abych ji vubec nemela urcite nejsem :)

Ale hodne jsem slysela ze se na Raw strave zkrati az zmizi a hlavne nebyvaji bolesti a silne krvaceni.Jen na takovou zkusenost si budu muset jeste pockat...
To je moc dobrá zpráva, že na RAW menstruace zeslábne nebo téměř vymizí:-) Já měla naopak obavy, jak na to mé tělo bude reagovat a co to udělá s hormony v těle. Po několika měsících dám vědět, jak na tom jsem, s RAW právě začínám:-)
Ahoj holky, já jsem na raw deset měsíců, po většinu času 80/10/10, jen v jednom období, když byly velké mrazy, tak jsem jedla víc oříšků ... No a už po dvou měsících mi menstruace přestala a od té doby se nedostavila - jupííí :-) Ale jinak jsem si jistá, že jsem v pořádku ... Psala jsem si už s víc holkama, co to na raw mají stejně jako já, myslím, že není třeba se znepokojovat...
Zdravím Vás dámy :) Trošku se Vám vmísím do ženského tématu, hehe :) V této souvislosti jsem toho již taky hodně slyšel a výsledek skládačky zatím zní, že na vita stravě menstruace opravdu silně slábne a dokonce mizí. Například velmi známá tanečnice a velká propagátorka raw food - Tonya Kay - o těchto tématech a vůbec sexu mluví velmi příjemně otevřeným způsobem. Pokud se člověk chce pídit dál, doporučuji zagooglit a najít si pár rozhovorů s ní - například na Rawkin Radio (kde mluví i o tady již zmiňovaném Lady Compu) :) Ačkoliv jsem chlap, je to téma, které mě hodně zajímá, protože se mi nelíbí poslouchat slečny a kamarádky v okolí, jak naříkají nad menstruačními bolestmi a polykají antikoncepční chemikálie... takhle by to být opravdu nemělo... přinejmenším nemuselo.
Tak i já s troškou do mlýna... při přechodu na vita jsem menzes neměla 2 měsíce, teď slaboučký kraťoučký mívám... a myslím, že je to ok tak i tak, prostě, když se tělíčko chce něčeho zbavit, tak udělá a když ne, toš nic..
Ahoj, nějaké informace k menstruačnímu tématu najdeš mj. v knize Ryzí energie od Susannah a Leslie Kenton /Votobia 1995/. V knize se píše, že skutečně ženy na syrové stravě popisují oslabení menstruace, popř.její vymizení. Neví se úplně přesně proč, mluví se o vlivu flavonoidů ze syrové stravy /pro tento argument by hovořil například fakt, že některým ženám údajně pomáhá při těžkých menstruačních bolestech cucání citronu/, diskutuje se o vlivu karotenu, ve hře je taky argument, že menstruace je daň za vařenou stravu, protože napříkald nám nejbližší samice, což jsou šimpanzice, žijí-li ve volné přírodě a živí se přirozeně, nemenstruují. Účinek syrové stravy na menstruaci se přirovnává k účinku na krevní obraz. Jistě všichni víte, že když jdete na krev, musíte jít na lačno. Proč? Protože vařená strava zvyšuje množství bílých krvinek. Tělo vyplavuje bílé krvinky tehdy, je-li ohroženo -infekcí, zánětem, atd. Sníte-li ale syrovou stravu, tělo bílé krvinky nevyplavuje, což znamená, že se po syrové stravě necítí ohroženo. Jdete-li tedy k lékaři na krev, syrovou stravu si můžete dát.
O svou menstruaci jsem přišla před více než dvěma roky. Asi před rokem jsem byla, jen tak pro jistotu, u gynekologa. Absence menstruace mu se mu nelíbila, ale ať mě vyšetřoval, jak chtěl, nenašel žádný objektivní důvod, proč nemenstruuji. Dokonce mi dělal docela náročné a drahé krevní testy na přítomnost nějakých hormonů v krvi, byl si jist, že tam bude zakopaný pes. Když přišly výsledky, volal, že tak učebnicově správné hodnoty, jako mám v krvi já, už dlouho neviděl. Pak sázel na to, že mu ultrazvuk najde velké množství cyst na vaječnících, což by absenci menstruace vysvětlovalo - nic. Doslova řekl, že mám děložní stěnu tenkou jako šestnáctiletá dívka /bude mi čtyřicet/, která ještě nerodila /mám dítě/. Nakonec řekl, že je to pro něj záhada a že o mně napíše do odborného lékařského časopisu.
Já chtěla mít jen jistotu, že to, že nemám menstruaci neznamená, že jsem nějak vážně nemocná. Dle oficiální klasické lékařské vědy ne.
Jinak myslím, že ono se o tomto tématu všeobecně málo ví, protože žádný velký výzkum nebyl proveden. Asi je málo vitariánek, možná to není zajímavé téma pro většinovou společnost, nevím....
Tak toto je porce opravdu skvělých informací a zkušeností! Moc děkuju za osobní sdílení Ali, tohle je hodně přesvědčivé a věřím, že i pro mnoho žen a dívek, uklidňující počtení :)
Fakt to je opravdu zajimavy pribeh. Aleno, spravne rozumim, ze uz mas starsi dite?? Teda, ze jsi ho mela pred tim, nez zmizela menstruace??
Ano, dítě mám osmileté, v té době jsem ještě raw nebyla.
Ještě doplnění pro ženy, které se bojí a chtěly by mít jistotu. Zajděte si k doktorovi, popište mu situaci a nechte se vyšetřit. Budete mít jistotu a klid. Najděte si ale takového gynekologa. který vás hned při první návštěvě nezačne ládovat hormonálními injekcemi, aby vám krvácení rozjel. Dřív se to tak běžně dělalo, zvláště u mladých dívek, bez jakéhokoli vyšetření. Pro Brňanky, můj gynekolog je doktor Unzeitig, sídlí na Orlí, telefon 542217658 a byl skutečně velmi ohleduplný, jenom je teď myslím stále trochu zmatený, protože můj případ nevyřešil, no...
No, holky a kluk:-)) Velice Vam dekuji ze se delite.

Vi nekdo z vas mozna i o situace v raw rodinach, kde maji deti?? Maji tam maminky menstruace??

V ruskem foru se furt hadaji ohledne toho jestli se da otehotnet. Vetsina z nas tam jsou na syrove strave jen maximalne 2-3 roky a za tu dobu, co ten web existuje (cca 5 let), nebyla ani jedna zena, ktera nemela menstruace a otehotnela. Vetsinou zensky s detma tam bud meli menstruace nebo zacali s raw jiz kdy byly tehotne.
Jinak k doplnění tématu. Byla jsem na rumunském jogínském táboře Cositnesti, kde byla řada žen tantriček zabývající se sublimací menstruace, viz níže. Měly běžně děti. Není TO problém, ten si člověk může leda VYTVOŘIT tím, že se bude bát a nebo se nechá zastrašit tvrzením běžných lékařů, kteří přece ustrašené a nemocné a neustále něco řešící pacientky potřebují.
Viz též www.jogin.cz
Co by asi jinak lékaři dělali?
Co bychom mi právníci dělali, kdyby se lidi "jen" milovali a neřešili rozvody, péči dětí atd. ?
Je to Matrix, hra o energii. Důvěřujme svým pocitům a svému tělu. Žádný gynekolog ženě neporadí, max. má vymytou hlavinku z pár atestací, toto říkám v plné lásce a soucitně neb tak to zatímně prostě je....

Partneři

© 2012   Created by Jan.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby

test