Freshness.cz

Ovoce, zelenina a svěží lifestyle s živou - nevařenou (raw) stravou

Stále více se setkávám s lidmi, kteří prahnou po takové úrovni zdraví, která je v dnešní společnosti absolutně neznámá, ale zároveň nemají příliš jasno ve svých důvodech, proč se chtějí "vrhnout" na syrovou stravu.

Ruku na srdce přátelé. Vitariánství není něco, co se nám znenadání přihodí a vše v našem životě se znenadání stane vyřešeným. Mám pocit, že mnoho lidí v tom hledá zázrak, rychlý lék na všechno! Nemá ale smysl mazat si med kolem pusy. Má vitariánství potenciál přinést nám ohromující výsledky? Ano, jistojistě! Bude to však snadné? Ani náhodou! Na rovinu, bude to pekelně náročné po všech stránkách... ale i to jednoznačně stojí za to... pokud máte jasno ve své odpovědi na otázku PROČ!

A protože nyní víme, že to nebude snadné (stejně jako cokoliv, co má v životě významnou hodnotu), je nutné mít jasno ve svých důvodech, ke kterým se můžeme vrátit, když se ocitneme v údolí překážek a nepohodlí... Jaké jsou ty vaše?

Popisky: důvod, motivace, zdraví

Zobrazení: 37

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Ja se tedy na rovinu priznam, ze me primarni duvody se odvijely od toho, co tak asi muzu ocekavat od jidla (na spirit mame i jine nastroje, ze :)) Takze asi takhle:

1/ At uz me nebolej ty kolena (uz nebolej)
2/ Zdravi, krasa, svezest, cista plet, prijemna telesna vune, pevne vnady, stihlost, svezi dech apod. (jo, je to o neco lepsi :))
3/ Uleva od vareni, od myti prispalenych panvicek a jineho nadobi, od nakupovani hrncu, sporaku a podobnych nesmyslu, uspora casu a penez s tim souvisejici. Svoboda :)
4/ Zvyseni sportovni vykonosti (nekdejsi revmatik ted beha maratony a naramne si to uziva :))
Hlavny dovod preco preferujem vitarianstvo je okamzite zlepsenie zdravotnych tazkosti.Na varenej strave okamzite pocitujem dosledky nedostatku enzymov ktore sa spotrebuju na travenie mrtvych potravin namiesto regeneracie organizmu,takze ma permanentne trapi nejaky zapal,ci uz v hrdle,na kozi,prieduskach alebo v nose.Jednoducho imunitny system je pretazeny,cize v mojom pripade je to jasna volba.Bud raw food a zdravie alebo varactvo a choroba.
S etikou naprosty souhlas. Ale rekla bych, ze vetsina vitarianu se rekrutuje z rad stavajicich veganu a vegetarianu... Aspon u me to tak bylo. Z etickych duvodu a z lasky ke zviratum jsem se stala vegetariankou a potom vegankou. Na vita uz jsem presla z lasky k sobe :)
Nejprve bych (nerada) chtěla přiznat, že s vita stále jen koketuji...je to sice moje meta, ale zanešené tělo pořád táhne zpátky...ale nevzdávám to, v hlavě mám jasno....

proč o vita stojím?
- přijde mi to absolutně přirozené, jakmile jsem si o tom přečetla diskuzi, kterou založil StandaK na jednom serveru kam chodím, tak jsem věděla, že to je ono...tak jednoduché a jasné....vím, kam směřuju...
- mám zdravotní problémy (nefunkční štítná žláza), které způsobují velký nedostatek energie a velkou tloušťku a nyní také bojuju s důsledky v podobě snížené plodnosti, což mi ale v tuto chvíli nevadí...chci mimčo, ale nechci ho do tohoto zanešeného těla, protože by to vůči němu nebylo fér, takže mě momentální a jak věřím přechodná neplodnost vlastně moc netrápí...trápí mě ale nedostatek energie a to je pro mě nyní nejvyšší motivace
- loni jsem zažila velmi smutný konec osoby mně blízké a myslím, že šlo mnohé udělat jinak, ale nebylo to mé rozhodnutí....samozřejmě nepředpokládám, že bych podobnou hnusnou chorobu dostala já :-), ale pro případ, že by někdo v mém blízkém okolí měl problémy, tak už vím, že kecama nepřesvědčím...musí to na mě být vidět!!!! - a asi to bude fungovat jen na ty, kdo mě znají v nynějším žalostném stavu...to mi přípomíná, že bych měla zdokumentovat, jak příšerně vypadám, abych jednou měla důkazy, že raw funguje :-)
- je asi tisíc dalších důvodů, proč mě raw přitahuje, ale z něco už tu bylo uvedeno a něco si nechám na jindy :-)
toto je vykací fórum? jejda, já jsem na netu zvyklá tykat, to bude těžký :-)
To je setrvačnost slušnosti :-) Pokud jste pro tykání, není nejmenší problém. já jsem Michal :-)
Já jsem Marcela :-)
Kordula
jak k nám začaly přicházet po revoluci informace, zajímala jsem se postupně o makrobiotiku, vegetariánství, veganství, do toho jsem zapletla ajurvédu, a kde co, a nakonec narazila i Walkera s jeho šťávami. S náhodně v akci koupeným odstředivým odšťavňovačem jsme to zkusili. Poprvé v životě jsem zažila takový pocit nasycení, jako když mi nic nechybí. Nadchly mě zejména zeleninové šťávy (tedy, co šlo zkusit s tím odšťavňovačem). Šťávy zachutnaly i mému masožravci a tak jsem si řekla, že něco na tom bude. Asi 2 roky jsem se snažila přejít na živou stravu, ale ne dost důsledně. Pak jsem zlajdačila, teď se k tomu vracím.
Co jsem četla, každý typ zdravé stravy a detoxikace má své zastánce, své úspěšně vyléčené, své dlouhověké čilé staříky. Mimochodem má babča umřela ve 104 po naprosto normálním životě a v devadesáti byla ještě schopná starat se sama o sebe i o králíky :). Jenže má babička jedla ještě stravu daleko méně poznamenanou chemií a dalšími vlivy, než my. Ten vzduch, co dýchala, to jídlo, vodu, prostředí co měla ona, to jsem už svými dětem poskytnout nemohla. Dnešní napůl umělá strava mi připadá hrozná. Na mase mi nejvíc vadí ta hrůza, jakým způsobem jsou dnes ty nešťastné životy pěstované, kam se na to hrabou koncentráky. Když se zamyslím, děsí mě, jak dnes, kdy je tolik poznatků o zdravé výživě, se většina lidí ani nepokusí stát se zdravější vlastním úsilím. Prostě do sebe cpou léky. Jako by ani neměli energii zkusit to jinak - tomu se ani nedivím.
Nedokážu doporučovat něco, o čem nejsem sama přesvědčená, a tak chci účinky zdravé stravy a života vůbec zkoušet na svém těle, jak nejlépe dokážu. Mám děti, vnoučata, třeba jim mé zkušenosti někdy něco dají. Ze všech těch různých způsobů zdravého stravování mě nejvíc přitahuje živá strava, protože její dobré účinky jsem na sobě už pocítila a vůbec mi je nějak sympatická, takže dám na hlas svého těla.
Před tím to byly zdravotní, morální, etické důvody(při veg.), při ochutnání živé zase super zdravotní důvody, ale s totálním ůčinkem, už mi nebylo konečně špatně, nyní když sním něco tepelně zpracovaného je mi zle, to značí, že imunita ještě není tam, kde by měla být, jsem prostě éterická:). Nastupuje propojení duchovna s realitou a asertivitou, což je osvobozující, jakož i zbavení se pocení u plotny( horor pro nemocného). Celý rok se cítím jako v nebi, vždy si vzpomenu na útlé dětství, kdy jsem se válela v louce a dlouhe minuty sledovala třeba fialový jetel a ostatní rostlinky v louce a chutnala jejich šťávu a byla jsem v tyto chvíle spojena s absolutnem. Nyní prožívám tyto chvíle opětovně, avšak s tím rozdílem, že je to uvědomělé.
Můj důvod byl jednoduchý ale cesta k němu byla trošku složitější... skoro před rokem jsem se začal zajímat o různá konspirační témata a vše se začalo točit kolem New World Order a pomalu sem si začal uvědomovat jak je svět zkažený a že se ženeme do otroctví (jestli už tam náhodou nejsme) že se lidi chovají jako stádečko naivních oveček a mě to dost trápilo. Ptal sem se sám sebe co s tím dělat, co dělat se světem a přišla mi odpověď tak jasná a jednoduchá až mě to překvapilo: "Začni u sebe" a tak jsem začal. Začal sem číst o nejnovějších výzkumech v oblasti lidského DNA, prokládal sem to zájmem o budhismus a meditace a pokaždé když sem si díky novým informacím vytvořil otázku, netrvalo dlouho a vesmír mi seslal odpověď: buď to byla myšlenka, nebo sem dost často našel odpovědi na internetu nebo v knihách a jednou z těch nalezených odpovědí byly knihy pana Walkera. Ještě nejsem 100% raw ale prý se to nemá lámat přes koleno a postupovat krůček po krůčku, takže alespoň mám pořád co zlepšovat :)
Super, mám skoro podobný príbeh, nebudem ta opakovať :-))) U mňa to bolo skomplikované ešte výrokom lekárov, že zostanem doživotne na liekoch - to bol asi ten "otočný bod" ktorý u mňa všetko urýchlil.... NWO je kapitola sama o sebe a teším sa, že veľa ľudí o tom čím ďalej, tým viac premýšľa ;-)
Kluci prosím co je to NWO ?

Partneři

© 2012   Created by Jan.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby

test