Freshness.cz

Ovoce, zelenina a svěží lifestyle s živou - nevařenou (raw) stravou

Ahojte, zajimalo by me jestli se tady nekdo z vas pred tim nez se pustil do konzumovani vita-stravy potykal s nizkou telesnou hmotnosti a pripadne jak tuto hmotnost ovlivnil prechod na syrovou stravu. Ja osobne mam docela problem pribrat. S vita-stravou teprve zacinam, takze osobni zkusenost zatim nemam. Podle toho co jsem cetl na ruzych serverech, tak jak podvaha tak i nadvaha, maji stejnou pricinu a to zaneseni organismu. Tudiz po vycisteni organismu by se mela vaha srovnat, tzn. hubeni by meli pribrat a naopak ti oplacani shodit. To je ovsem pro me zatim jen teorie, ktera sice zni velice logicky, ale nevim jestli to tak v praxi skutecne funguje. Co jsem zatim slysel, tak vetsina lidi na vita-strave zhubla. Takze jestli mate nejakou vlasti zkusenost ohledne nabirani hmotnosti na vita-strave, tak sem s ni :-) Diky.

Zobrazení: 1063

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Myslím, že přechodem na syrovou stravu člověk prostě zhubnout musí. Sama jsem ztratila na raw asi 12 kilo během měsíce. Při výšce 167 cm teď vážím jen 45 kilo, takže okolí mě podezřívá z anorexie. Aby mi váha dál nepadala dolů, přidala jsem trochu vařené potravy. Myslím, že ne každý člověk může být stoprocentní vitarián.
Ja som tiez teraz schudla,mam 47kg,ale nebolo to tak rapidne ak u Teba. Velmi zavidim ludom,co idu na vitarianstvo s tym,ze maju nadvahu.

Lidi hubnou proto, že mají nedostatečný kalorický příjem nebo ho mají dobrý ale mají převahu kalorií t tuků a ne ze sacharidů, viz dieta 80/10/10 od DR. Grahama, někde tu je na to celá diskuze.

Přemíra tuků se pozná i podle stolice, jestli ulpívá na toaletě.

Některým se na vitariánství nedaří udržet váhu, protože ho praktikují nesprávně. Já se taky teprve učím, protože ve většině knih o syrové stravě, prostě nebyly ty správná informace, ale kdo hledá, ten najde.

Sama vím, jak je nepříjemné, když okolí člověka upozorňuje na nízkou váhu, zajímavé, že když mají lidi nadváhu, tak nikdo ani nepípne, protože to je nezdvořilé, přece..

dik Hani, presne si to vystihla - na mna vsetci vyvaluju oci,aka som chuda a ze mam s tym nieco robit. Kludne mi to povie clovek,ktoremu vysia laloky!

Teraz som sa vo vyzive posunula dalej, povodne som bola hlavne na salatoch z ovocia,orechov a tekvicoveho oleja. Jedla som kvanta orieskov. Zeleninove salaty som jedla s nechutou a malo. Pred tyzdnom som si zacala mixovat tie smoothie a uplne mi to ozivilo chut na zeleninu. Oriesky uz takmer vobec nepotrebujem aby som sa zasytila a tak ako som sa tesila na ovocne,teraz sa tesim na zeleninove salaty. V obchode by som najradsej kupila vsetku zeleninu. Uvidim,co bude s mojou vahou..

Já po přechodu na RAW food který proběhnul ze dne na den zhubnul v následujícím měsíci kolem 13 kilo. Ovšem můžu říct že všechno co šlo pryč byly pouze "usazeniny" z klasického jídla a ten pocit jak se člověk poté cítí je úžasný. Tělo si samo dokáže udržet takové množstí svalů a hmoty kolik zrovna potřebuje.

Záleží také hodně na tom zda-li máte nějakou tělesnou aktivitu, tělo si potom vytvoří potřebnou hmotu samo. Znám lidi kteří jsou na raw food desítky let a rozhodně jejich tělo nevypadá podvyživeně.

Je tu někdo kdo dělá např. kulturistiku a je na RAW food?

Sletěl jsem z 85kg na 75kg za ani ne rok. Většina z toho byl jen bordel a tuk.

Ideální váha je ta, kterous měl v době dospělosti (cca 18 let) a tu bys měl mít i po zbytek života. Není důvod se vypást ať už na jakékoliv stravě...

Partneři

© 2012   Created by Jan.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby

test