Chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s tlakovými odšťavňovači, nabízenými na našem trhu. Sama bych ráda nějaký pro rodinu koupila a tak hledám informace od zkušenějších.:)) Pokud budete ochotni se o ně se mnou a ostatními "hledajícími" podělit, předem moc děkuji.
S mrkvou problém nemám, režem ju maximálne na polovicu aj to len ak je veľmi hrubá. Skôr ma štve, že napríklad taký ananás mi po minúte upchá "kakací otvor" a všetko sa tak hromadí v sitku. Stalo sa to aj pri čínskej kapuste. Proste tam, kde sú dlhé vlákna v ovocí alebo zelenine.
Ked som prvykrat stavila spenat, upchala som kakaci otvor statocne. Dnes som stavila opat, ale prerezala som spenatove listiska na 5-centimetrove kusy, aby som prerusila vlakninove motuzy. A pomohlo, nic som neupchala.
Skusenosti: sitko pouzite zlte. Lezie to von cez kakaci po chvili i cikaci otvor (co ma dost prekvapilo) :-). Nezasekava sa pri rozumnom vlkadani. Banany boli z mrazaku von asi 10-15 min pred spracovanim. Doporucujem pred zamrazenim prekrajat olupane na polovice, hazdat dnu az ked predchadzajuci kusok uplne zmizne.
Plus: je to naozaj neskutocna dobrota!!!! ta chut ma velmi prekvapila, koexistencia takisto. Samotnu bananovu hmotu je dobre ochutit skoricou alebo poliat RAW cokoladou, samozrejme az na mise ;-)
Minus: Bolo polepene prakticky vsetko vnutri. Hmota neuveritelne lepiva isla tazko umyt. Pravda je ze olizovanie suciastok je skor plus hoci trvalo velmi dlho :-), ale aj tak to bol neskutocny bordel..... Za nevyhodu povazujem aj to, ze tej hmoty na vnutornostiach Omegy ktora uz nesla von bolo skoro tak isto vela ako v miske (pouzil som spolu 5 bananov...)
Odhliadnuc minusom, s ktorimi budem nabuduce ratat, je to naozaj gastronomicke PLUS :-)
Tak na to sa vazne tesim. Banany su v mrazaku od minuleho tyzdna, este som sa k nim nedostala... Vo videu na youtube ten typek zobral na zaver tusim stierku a vsetko co zostalo v masinke pridal do misky, skratka to zmiesal. A on, myslim, kombinoval banany s nejakymi bobulami (brusnice? cucoriedky?). Strasne sa na to tesim ;)
Diky za report :)
Emile je to asi 2 roky co jsem mražák také vypnula, ale v létě se chystám zkusit udělat taky tu zmrzku tak ho po dlouhé době nastartuju. Mražené potraviny také nepoužíváme, nejlepší je to sníst hned vše nebo usušit pokud je toho mnoho. A další klad: šetříš energií. Mám známé, kteří nemají ani chladničku, také s tím polemizuji, když máme ten sklep i spíž neměl by to být problém.
:-) No prave. V panelaku je bez chladnicky v lete dost tazko. Ale mat tak rodinny domcek, vraj staci vykopat 1m jamu a si na konstatntnej teplote.... Nepoznam osobne, ale trampovia to tak robia, ked niekde dlhsie kempuju..... Kazdopadne, suseda pod nami by sa asi nepotesila pokusu vykopat 1m jamu v kuchyni :-D :-D
mam uplne stejnou zkusenost jako Emil. Kdyz jsou banany tvrdsi je lepsi je dokonce nakrajet mirne sikmo tak aby byly vkladane kousky "tensi".
No jelikoz je jak psal Emil z toho "hromada bordelu", tak kdyz uz delam bananovy sorbet, tak minimalne 10-12ks bananu :-)
trosku jsem si ten sorbet nasledne prisladil medemtzn.primichat uz do vyrobeneho sorbetu.
Dopredu varuju a po vlastni zkusenosti durazne nedoporucuju pridavat med do Omegy pri vyrobe bananoveho sorbetu, med to akorat to zalepi,nic nevyleze a ztvrdne jak kamen.
Az zase sezenu STEVII v kapickach, tak si to priste asi prisladim STEVII :-)
Zdravím a doporučuji Angel, důvod je zejména pro uživatele ten, že pokud nemají vlastní zdroje zeleniny a ovoce, tak zase získají co nejvíce šťávy s menším obsahem vlákniny. Vláknina se u cizích zdrojů raději nepoužívá a vyhazuje se. Výtěžnost je opravdu vynikající. Číštění , lze také zvládnout, když je něco hodně vláknité, tak se nabalené sítko dá na noc do vody a pak se to lépe odstraňuje. Ale většina zeleniny nebo ovoce tento problém nemá. Nevím možná již je rozhodnuto...:-) R. http://www.odstavnovace.info/jak-vybrat-odstavnovac/ http://www.odstavnovace.info/products/angel-juicer/