Freshness.cz

Ovoce, zelenina a svěží lifestyle s živou - nevařenou (raw) stravou

Zdravím všechny příznivce zdravé a vita stravy!

Chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s tlakovými odšťavňovači, nabízenými na našem trhu. Sama bych ráda nějaký pro rodinu koupila a tak hledám informace od zkušenějších.:)) Pokud budete ochotni se o ně se mnou a ostatními "hledajícími" podělit, předem moc děkuji.

Zobrazení: 3506

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

V tom videu to je jednoznacne s kostkami. Ten predvadzajuci to tam chvalil do neba, ze Omega tu kostku rozdrti a vypluje, ale on si evidentne Omegu sam nekupoval ;)
Ja by som sa to tam bala pchat...
Dnes poobede som odstavila ananas - fantaaaaaazia! Akurat ze sa mi opat mierne zapchal vystup na drt, a po odstaveni pri rozkladani dielov mi ostalo pri sneku asi za dlan ananasovej mokrej hmoty.
Prosim - ma niekto odskusane pouzitie bieleho a zlteho sitka? Zatial dom davala len to biele, ale na spenat a mozno i ananas by bolo lepsie to zlte.
A opat som mala trosku stavy pod miskou, i ked silikonova vecicka bola nasadena spravne. Tak neviem, kde robim chybu.
Stala sa mi taka vec, ze po staveni na Omege VRT som mala mierne vysliznutu trosku stavy pod hlavnou nadobou (cize na telese motora). Bolo to len par kvapiek a vcera mi to nerobilo, preto tipujem, ze som mala naprd zasunutu tu silikonovu vec v nadobke a tadial to asi prekvackalo. Budem to sledovat, dnes ma caka ananas ;) Stava sa to aj inym majitelom Omegy?
ahoj taky mam tuhle omegu a dělá mi to samé .zdá se mi že je to zpětným chodem ,kdy se celá vana cukne trochu zpět.hlavně řepa dobře prosakuje
Spatny chod som este nedavala, ale zatial sa mi to javi tak, ze ked sa mi upcha "kakaci" otvor, tak mi to presakuje, ked stavim postupne a pomalsie, tak je sucho.
Budem to sledovat :)

Dnes som skusila jablka + cviklu (+ kusocek mrkvy na precistenie masinky), dala som najskor zlte sitko, a ziskala som velmi hustu stavu, skoro ako redsia presnidavka. Ked som sitko vymenila za biele, bol vysledok nepomerne tekutejsi. Stavicka bola vyborna v oboch pripadoch a nic nepresiaklo.
"kakaci otvor" :-))))) Myslim, ze sa to doma ujme :-D
Nuz, ja spetny chod pouzivam dost casto. "plienky" pretiekali naozaj iba pri cvikle. S inym nemam problem. Az na to, ze budem musiet naozaj hadzat mensie kusky a pomaly :-)
V návodě na použití je uvedeno, že pecky se nesmí používat. Přesto s návodem, nejsem vůbec spokojená, je velmi stručný a ohledně sítek tam konkrétně nejsou uvedeny druhy ovoce nebo ořechů ap. v kterém co šťavit. Viděla jsem návody na používání u některých odštavňovaců, které byly zcela vyčerpávající,ale u této Omegy je to ostuda. Mluvila jsem s českým prodejcem o tom, aby poslali něco podrobnějšího, ale vymlouval se , že z originálu přišlo jen tohleto, takže zatím nic. Takže musíme zkoušet metodou pokus omyl. Například v žlutém sítku jsem dělala hnědej kokos a tím pádem po jednom použití popraskalo sítko/umělá hmota uprostřed/. Dále odšťavňovala jsem mrkev dávala větší kousky a bílé sítko popraskalo také uprostřed a ještě se zdeformovala kovová kostra. Zaslala jsem nazpátek sítka a na nová si nyní dávám velký pozor, mrkev na čtvrtky nebo plátky jak je to na videu a je výborná. Pak jsem viděla na videu, že kokosový ořech tvrdý se musí první pomixovat pak šťavit, u zeleného je to jinak ten je měkký. No s kokosama mám do listopadu klid, protože po vánocích je nekupuji, nejsou dobré. Prosím vás jak někdo budete mít nějáké zkušenosti, co v tom žlutém děláte a podobně napište. Alča
Je pravda že omega občas zaváhá když jí dám celou mrkev, což mě trošku mrzí a nezbývá než ji zkrátka nasekat na menší kousky. Peckoviny bych odpeckoval, neumím si představit že to tam drtí i když to některé videa ukazují. Chci zkusit zmrzlé banány v tom oranžovém sítu a udělat si tak zmrzku ale taky mám obavy abych to tam nehodil moc zmrzlé :). Co si myslíte o používání omegy ve fresh baru? je o dost pomalejší než profi odstředivky ale odstředivku rozhodně nechci používat.
S mrkvou problém nemám, režem ju maximálne na polovicu aj to len ak je veľmi hrubá. Skôr ma štve, že napríklad taký ananás mi po minúte upchá "kakací otvor" a všetko sa tak hromadí v sitku. Stalo sa to aj pri čínskej kapuste. Proste tam, kde sú dlhé vlákna v ovocí alebo zelenine.
Ananás treba odšťavovať tak že najprv sa odšťavia tie najmäkšie časti a nakoniec sa odšťavý stred a to tak že sa nakrája na kocky.
Ked som prvykrat stavila spenat, upchala som kakaci otvor statocne. Dnes som stavila opat, ale prerezala som spenatove listiska na 5-centimetrove kusy, aby som prerusila vlakninove motuzy. A pomohlo, nic som neupchala.
Tak som sa pohral s tou Omegazmrzlinou.

Skusenosti: sitko pouzite zlte. Lezie to von cez kakaci po chvili i cikaci otvor (co ma dost prekvapilo) :-). Nezasekava sa pri rozumnom vlkadani. Banany boli z mrazaku von asi 10-15 min pred spracovanim. Doporucujem pred zamrazenim prekrajat olupane na polovice, hazdat dnu az ked predchadzajuci kusok uplne zmizne.

Plus: je to naozaj neskutocna dobrota!!!! ta chut ma velmi prekvapila, koexistencia takisto. Samotnu bananovu hmotu je dobre ochutit skoricou alebo poliat RAW cokoladou, samozrejme az na mise ;-)

Minus: Bolo polepene prakticky vsetko vnutri. Hmota neuveritelne lepiva isla tazko umyt. Pravda je ze olizovanie suciastok je skor plus hoci trvalo velmi dlho :-), ale aj tak to bol neskutocny bordel..... Za nevyhodu povazujem aj to, ze tej hmoty na vnutornostiach Omegy ktora uz nesla von bolo skoro tak isto vela ako v miske (pouzil som spolu 5 bananov...)

Odhliadnuc minusom, s ktorimi budem nabuduce ratat, je to naozaj gastronomicke PLUS :-)
Tak na to sa vazne tesim. Banany su v mrazaku od minuleho tyzdna, este som sa k nim nedostala... Vo videu na youtube ten typek zobral na zaver tusim stierku a vsetko co zostalo v masinke pridal do misky, skratka to zmiesal. A on, myslim, kombinoval banany s nejakymi bobulami (brusnice? cucoriedky?). Strasne sa na to tesim ;)
Diky za report :)

Partneři

© 2012   Created by Jan.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby

test