Freshness.cz

Ovoce, zelenina a svěží lifestyle s živou - nevařenou (raw) stravou

Zdravím všechny příznivce zdravé a vita stravy!

Chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s tlakovými odšťavňovači, nabízenými na našem trhu. Sama bych ráda nějaký pro rodinu koupila a tak hledám informace od zkušenějších.:)) Pokud budete ochotni se o ně se mnou a ostatními "hledajícími" podělit, předem moc děkuji.

Zobrazení: 1814

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Ahoj, Co sa tyka vytaznosti, OMEGA VRT 330 je pre mna postacujuca. Oproti klasickym odstredivkam je to neporovnatelne... Ma trochu hustejsiu stavu s vlakninou, co mi tiez vyhovuje. Ak chces cistejsiu stavu a lepsiu vytaznost, idealne su dvojsnekove. Aspon podla videi na youtube :-)))
Nevím jestli již máš vybráno, ale z dostupných typů Omegy je systém Omegy 8004/6 lepší než VRT330 včetně Huroma, což i zde lze z diskuse zjistit a ze zkušeností po čase používání Huroma to lze jen potvrdit. viz http:/www.odstavnovace.info/products/omega-8004
Ceny jsou již jiné...nižší než v březnu 2010.
moje minirecenze superlevy supervykonny mixer Solac 5721 s vykoem 1000W

tak mi konecne minuly tyden dorazil objednany mixer, ktery je podle mych informaci bezkonkurencne nejvykonejsi mixer v teto cenove kategorii (nekde na Heureka je od 1550 Kc ja ho mel objednany uz pres mesic asi za 1900,-).
Nemam moznost moc porovnat, avsak mam z nej nasledujici dojem:

PLUSY:
1. obrovsky vykon behem par sekund rozmixuje cokoliv
2. velmi masivni/robustni tlustostenna tezka sklenena nadoba 1.5L ktera se pokud vim pouziva jen u vyrazne drazsich pristroju
3. ma spravny trychtyrovy tvar takze by dole nemely zustavat nerozsekane kusy
3. celkem hezky chrom design

MINUSY:
1. celkem hlasity az rachtavy zvuk
2. otacivy hur uchopitelny kulaty vypinac je prilis velky a prilis hladky a hur se otaci (je zapotrebi vetsi sily a pokud mate jen trosku vlhke prsty tak ot. spinac prokluzuje, neni poradne za co uchopit)
3. ma jeden rychlochod a pouze 2 stupne
4. trosku hur se sundava sklenena nadoba z vlastniho mixeru(zapadkovy mechanismus se predpokladam po case rozchodi),pokud clovek pouzije vetsi sily tak u plneho mixeru by mohlo hrozit ze vyleje obsah:-)

--------
zatim jsem v nem mixoval jednou jablka s bananem, a netrvalo to ani par sekund a byly rozmixovane jak polivcicka
Po druhe pak cele pomerance bez slupky a to same az jsem ziral. Ve srovnani s TESCO mixerem bude asi i provoz ekolocictejsi s mensi spotrebou elektriy protoze u TESCO mixeru bylo potreba hezkych par minut nez se neco rozmixovalo..

Shrnuti:
Pres vsechny vyse uvedene MINUSY jsem maximalne spokojeny hlavne kvuli pomeru vykon/cena, i kdyz musim doresit vetsi komfort s otacivym spinacem.
Jelikoz profimixery se srovnatelnym vykonem se pohybuji cenove okolo 6-15tisic? tak je tento (predpokladam spanele si zadali vyrobu do Ciny a okopirovali mechaniku nejakeho draheho profipristroje a zmenili design) mixer naprosto bezkonkurencni z hlediska pomeru vykon/cena.
Musim vsak vyresit pohodlnejsi ovladani spinace. Nejsem mechanicky zvlast zrucny ale vidim zasadne 2 moznosti:

a)nevratny zasah napriklad navrtanim nejake prichytky nebo kousku cerneho plastu apod. k samotnem vypinaci (-> problemy pri pripadne reklamaci) a nebo zdrsneni chromoveho povrchu po obvodu otaciveho spinace aby neprokluzoval apod.

b)vymysleni neceho jineho co pujde na vypinac pouze nalepit (napr. sekundovym lepidlem) a bude dostatecne pevne drzet aby bylo mozne nutnou relativne vyssi silou vypinacem otacet aniz by se lepeny spoj uvolnil.

Nejen pro toho kdo se povazuje za manuelne zrucneho i vynalezaveho, tento mixer v kazdem pripade doporucuju. Myslim ze se jedna hlavne o ten napad jak toto vyresit. Dokonce i sam uvazuju pokud se mi nepodari mixer "znicit" resp. se neporoucha behem kratke doby, tak kdyz nevymyslim variantu b) tak risknu tech 1600,- a vylepsim otacivy spinac i takovym zpusobem, ktery by mohl ohrozit zaruku.
Abych pro srovnatelny vykon/kvalitu mixovani zbytecne kupoval Vitamix a jine drahe pristroje nad 10tis Kc to mne prijde jako zbytecne vyhazovani penez.

Mate nekdo uz taky tento mixer a jake mate s nim zkusenosti?
Ahoj,nešla by tam nějaka přísavka ? něco jako na utěrky .možná bych o něm uvažoval kdyby uměl jemně mixnout namočené mandle, ořechy,pohanku apod.zkoušels něco takového ?
Absolutne zadna prisavka by nemela sanci - neni tam totiz zadna dostatecne velka souvisla rovna plocha kam by se mohla prisat. Avsak metodou try+error se mi asi mezitim povedlo vedlejsim efektem neinvazivne problem s proklouzavanim otaceciho spinace vyresit nasledujicim zpusobem:

PLAN:
olepit koleckou vystrizenou asi 1cm tlustou paskou z cerne tepelne izolacni penove gumy pouzivane v oblasti chladirenstvi.

PRUBEH:
Penovou gumu jsem prilepil, ale vypadalo to desne a ani poradne nedrzela, takze jsem ji nakonec radeji serval..

VYSLEDEK:
Samolepici povrch tepelne-izolacni gumy ma v sobe integrovana i nejaka vlakna a lepi velmi silne. Po odtrhnuti penove gumy na nerezovem povrchu ovladaciho kolecka spinace (resp. po jeho obvodu) zustaly malinke zbytky cerne penove gumy, ktere povrch velmi praktickym zpusobem zdrsnily bez toho aniz by ho poskrabaly. Tzn. dosahl jsem presne toho co jsem potreboval: ovladaci kolecko uz neprokluzuje.

UVEDENI DO PUVODNIHO STAVU V PRIPADE NUTNOSTI REKLAMACE:
Nepochybuji o tom, ze jakekoliv redidlo ci toluen nebo aceton nakapane na kousek latky obvod nerezoveho ovladaciho kolecka toto kolecko vycisti ze bude vypadat stejne jak pri koupi pristroje

Co se tyka " jemně mixnout namočené mandle, ořechy,pohanku" muzu vyzkouset napriklad mandle a dam vedet. Zkousel jsem mixovat dost suche pomerance a i kdyz to rozmixovalo bezvadne, presto mi tam prislo a v puse obcas uvizlo neco jako "kousek papiru". Na pomerance proto budu i v budoucnu pouzivat Omega VRT330 resp. 100% totozny avsak cenove vyhodnejsi odstavnovac Hurom Slow Juicer...
Tak gratuluji k vyřešenému ovládání . Na ty mandle jsem docela zvědavy
MANDLE s mixerem SOLAC 5721:
Moji zvedavost to taky probudilo i kdyz jsem byl skepticky co to s temi mandlemi udela.
Dokonce jsem byl tak netrpelivy ze jsem NELOUPANE mandle ani ve vode nenechaval odmocit. Proste jsem do Mixeru chrstnul vodu a mandle a zapnul to. Nechal jsem ho bezet asi 2 minuty. Nasledne prefiltroval pres jemne kovove cajove sitko a : VOILA MANDLOVE MLEKO jedna basen!!

Po teto zkusenosti musim uznat ze na mandlove mleko je ten muj novy mixer Solac 5721 daleko lepsi nez superodstavnovac Omega VRT330 resp. orginál Hurom Slow Juicer který vlastním. Kvalita je stejná, rychlost je víc nez 10x násobná

P.S. dokonce uz mam i trik na relativne jednoduche sundani sklenene miaxovaci nadoby - staci ji pred vytocenim ze zamku na ni zvrchu lehce pritlacit smerem dolu a pak to jde jak po masle :-))
dík pokus s mandlema .Teť ještě přesvědčit ženu že potřebujeme nový "krám" na lince. na vánoce jsem si zrovna naježil omegu vrt 330 .do teťka mixuju v takovem -spíše sekáči zeleniny.
hehe.. to ja jsem tu moji taky nepresvedcil (kdyz mame TESCO mixer a jest nejaky robot kombinovany a jeste Hurom Slow Juicer/Omegu VRT).
Pockal jsem si jednoduse kdyz odjela na kratkou dovcu za pribuznymi .. a hopla... Mixer Solac 5721 se najednou objevil v kuchyni :-))

Taky mi to nedalo a zvazil jsem u tohohle mixeru Solar 5721 jen tu samotnou sklenenou nadobu: ta samotna vazi pres 2.5kg !!!!!
Dale jsem zmeril digitalni suplerou tloustku skla: 6.5mm
To je snad vic nez opancerovana limuzina odolavajici protitankovym strelam , predpokladam ze nejaky kousky ledu to urcite nerozbijou :-))

ten trochu rachtavy zvuk se pouzivanim zlepsil (na zacatku tam dokonce neco lehce zasmrdelo pripaleneho) a i podle zvuku se mixer toci jeste rychleji nez na zacatku :-)))
to sklo je docela mazec .není to ruské ? má křehká žíňka mě asi zabije až to veme do ruky.když tak budu dělat blbýho .to mi jde.ale něco na omáčky by taky brala.máme sice robota ale strčili jsme ho na půdu zabral moc místa.vypadá pěkně asi do toho pujdu
Hehe.. taky mi to tak skoro pripadalo.. mozna by to i vydrzelo pad na kamenne dlazdice v kuchyni.. ale zkouset to radsi nebudu...
No 2.5kg + 1.4kg napln to snad porad tvoje krehka zinka uzvedne :-))

Jak jsem odendaval ten TESCO -mixer (podobne velikosti) pryc z kuchynske linky, tak jsem si vsimnul ze je proti tomu lehky jak pirko. A navic i kdyz jsme ho nepouzival az tak casto, tak kdyz jsem nadobu levnyho TESCO-mixeru obratil vzuhru nohama,tak jsem videl ze je spodek zapraseny cernym praskem - asi obrousenym plastem. Tzn. ze by ten TESCOmixer stejne asi moc dlouho nevydrzel... asi pujde do bazaru apod.

Partneři

© 2012   Created by Jan.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby

test