Freshness.cz

Ovoce, zelenina a svěží lifestyle s živou - nevařenou (raw) stravou

Zdravím všechny příznivce zdravé a vita stravy!

Chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s tlakovými odšťavňovači, nabízenými na našem trhu. Sama bych ráda nějaký pro rodinu koupila a tak hledám informace od zkušenějších.:)) Pokud budete ochotni se o ně se mnou a ostatními "hledajícími" podělit, předem moc děkuji.

Zobrazení: 3506

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

děkuji moc za všechny zkušenosti a rady! tak asi půjdu do té omegy :-) a nehlučí moc při užívání? B.
je to tiché...pri ovocí ani nevieš, že odšťavuješ a pri koreňovej zelenine to samozrejme nejaký ten zvuk dá, ale podľa mňa v pohode...nie je hlučný.
děkuji!
Inovovaný Hurom slow již skladem http://www.odstavnovace.info/odstavnovac-hurom-slow/
Zdravím,

má ta inovace odtoku drťě a šťávy nějaký výrazný vliv na výtěžnost? Zkoušel ji někdo v praxi porovnat se starým typem Huromu? Používám Hurom cca 3 měsíce a jsem spokojená, nejprve jsem odštavnovala výhradně na bílém sítku, pak jsem přišla na to, že štáva ze žlutého je taky "luxusní", řádně hutná, a tak na dokonalé zasycení použiji žluté sítko (vlastně ted poslední dobou jenom to..). Takže mně osobně 2 sítka vyhovují. Pravdou je, že trochu se ucpává ananas, a taky se mi poměrně ucpala nějaká odrůda hroznů, možná nebyly dostatečně zralé nebo nevím.. Někde na videu je naopak Omega 8006 zpracovávala výborně. Možná inovovaný Hurom je na tom s těmito surovinami lépe?.. Jinak jsem s Huromem velmi spokojená, sítka zatím nepraskají, znovu bych mu asi dala přednost před Omegou 8006, přece jen má větší plnicí otvor, netřeba vyvíjet žádný tlak, suroviny si bere sám.. atd.
Zdravím a dodatečně sděluji, že výtěžnost není zcela nejpodstanější parametr kvality odšťavňovače i když jistě je podstatný. Za podstatné parametry považuje řada uživatelů nízké otáčky (zaručující kvalitu šťávy) a co největší universálnost odšťavňovače při sledování poměru jeho ceny a kvality. Výrobce Huromu touto inovací (změna druhu plastu na sítu) sleduje zejména zkvalitnění dřívějších občasných potíží Omegy VRT (kdy i když výjimečně praskala u této Omegy síta), ale zejména sleduje zvýšení životnosti odšťavňovače. Dále rozšíření otvorů pro průchod odpadu vlákniny má jistě pozitivní vliv na případné ucpávání při některých druzích vlákniny pokud se při delším odšťavňování včas nevyčistí nahromaděná vláknina. Je to výjimečné např. u některé listové vlákniny s dlouhou vlákninou. U běžných druhů ovoce a zeleniny a množství šťávy pro rodinné účely to není problém.viz http://www.odstavnovace.info/products/odstavnovac-hurom-slow-juicer...
Ráda bych se ještě zeptala na tu Omegu 8006. Někde jsem se dočetla, že nevýhodou je malý plnící otvor a ovoce je nutné krájet na malé kousky, aby se tam vešlo. Opravdu toto hodně zpomaluje odšťavňování?
A pak jsem se dočetla, že dokonce z měkkého ovoce častěji teče hustá kaše, místo šťávy, máte s tím zkušenosti? děkuji moc. B
Mám zkušenosti s 330 i 8006 kou, myslím, že otvor není o moc větší spíše je tam rozdíl ve tvaru otvoru.330 má tvar rohlíčku a 8006 kulatý. Jablka krájím na měsíčky 8 dílů a u mrkve je velká výhoda, že se tam může dávat celá nebo pokud je tlustá tak rozkrojím, naproti tomu u VRT 330 jsem mrkev musela krájet na kousíčky, to byla největší fuška a ješte byla malá výtěžnost a k tomu s kusama mrkve. Jablka za sezónu jsou různé druhy, tak ze 70% jsou tvrdá a to u 8006 je krásná šťáva a ne hustá jako u VRT 330, jen poslední dobou jsou na jaře jablíčka většinou měkčí takže pokud chci mít u 8006 řídčí musím přes sítko a zbytek sníme jako přesnídávku. Dnes jsem dělala jablečný dort vita a namočené ořechy s datlema jsem krásně na ní zhomogenizovala no paráda:)
Zdravím a myslím, že u Huroma také se dá šťáva přelít sítkem, kdo nechce hustější...
Z vlastní zkušenosti můžu doporučit odšťavňovač JE 4010 CATLER.
Ahoj všici,
tak včera jsem dostala k narozeninám ten inovovaný Hurom slow. Manžel ho sehnal na netu v nějaké akci za krásných 7600,- Kč (přibližně). Já se chtěla ještě rozmýšlet, jestli chci právě tohle, ale teď zatím jsem nadšená. Nemám ještě nějaké vyšší nároky a stačí mi, že šťáva je opravdu daleko chutnější a výtěžnost výrazně větší než na tom odstředivém. A taky jak tichounce to pracuje. Chroupe to celé mrkve, celerové řapíky, jen zázvor jsem musela nakrájet na kolečka přes vlákno. Jinak zatím pohoda. Utíkám na trh koupit další věci, které se dají do odšťavňovače strčit. Jsem ráda, že jsem i díky vám všem tady vydržela u vita stravy. Děkuji

Partneři

© 2012   Created by Jan.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby

test