Freshness.cz

Ovoce, zelenina a svěží lifestyle s živou - nevařenou (raw) stravou

Zajímají mě vaše zkušenosti v této oblasti.
Při vitariánském způsob stravování mám o hodně menší potřebu spánku. Přesto se cítím svěží a nepociťuji únavu. Nedovedu si představit, že bych si po obědě dala dvacet. Stačí mi i 4,5 - 5 hodin, abych byla v pohodě.
Vařené jídlo (i vegetariánské) mě nepředstavitelně unavuje. Občas se mu nevyhnu. Zpočátku jsem byla neústupnější, teď už to moc nehrotím.

Zobrazení: 600

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Už jsi asi nabyl hodně zkušeností za toho třičtvrtě roku, co uplynulo od Tvého položení dotazu. Na raw mi také znatelně klesla potřeba spánku a dokonce toho poslední dobou i zneužívám :-( když spávám tři čtyři hodiny, ale to už jsem pak zas přes den chvílemi lehce ospalý, asi potřebuji tak 6 hodin spánku. Dřív (na vařeném jídle) by takhle málo spánku u mne bylo nemyslitelné.
U Tvého dotazu se mi nezdá Tvoje snaha zlepšit spánek vyšším kalorickým příjmem. U mne osobně je to teda naopak. Kdybych se odpoledne nebo večer před spaním nadměrně najedl, probudil bych se ráno takový nedospalý. Moje zkušenost praví (a není to žádný objev, beztak to bude platit u většiny) jít spát s prázdným žaludkem, tj. večer jíst včas před odchodem do postele a časový odstup upravit dle stravitelnosti večeře. Neznamená to jít do postele vyloženě hladový - v takovém případě se přece dá hodinku před spaním vzít třeba jablko či jiné ovoce.
Mně se spánek díky vita zkrátil přesně na polovinu, z deseti hodin na pět. Musím však podotknout, že na vařené stravě jsem v posledních letech trpěl chronickou únavou, která samozřejmě na syrové stravě zmizela.
Chronickou únavou trpím tiež,takisto aj nespavosťou a bohužial aj na rawfoode.Vacšinou sa budím medzi 1. a 2. hod. v noci a celé hodiny nemôžem zaspať.Slnečné letné počasie naozaj trochu pomáha len škoda,že leto je také krátke a celá studená zima iba pred nami :o(
I díky anémii jsem byla tak před dvěmi roky schopna spát od 22:00 do 7:30 plus šlofíček od 16:00 do 19:00 a stejně jsem byla pořád unavená. Špatně se mi usínalo, budily mě noční můry a ve škole jsem pomalu ale jistě usínala při hodinách. Díky nějaký tabletkám s železem jsem se dostala jakž takž do normálu, ale pořád to nebylo ono. A teď? 6 hodin spánku mi bohatě stačí a energii bych mohla rozdávat. Jediný problém je teď v tom, že bydlím na internátu a spolubydlící mají trochu jiné nároky na noční klid :)
Vážení přátelé,
stalo se, a já už 5.! měsíc přežívám na nemocniční stravě. 2-3 krát denně nějaké maso, teplé večeře, minimum ovoce a čerstvé zeleniny.
Totální změna životního stylu, a potřeba spánku šla okamžitě nahoru. Spím 8 -9 hodin denně, zvedl se mi krevní tlak až na 170/100.
Už se nemohu dočkat, až se to změní. Přišla jsem o melouny a čerstvé saláty.
Doufám, že to nezanechá trvalé změny na mém zdraví.
Většina zdravotníků neví, co je to vitariánství!
A to sa musí zmeniť! Preto som šiel študovať medicínu a keď ju vyštudujem a budem doktor tak sa budem snažiť o zmenu stravy v nemocnici kde budem pracovať... teda nie celkom na vita ale chcem dokázať aspoň o trochu viac ovocia a zeleniny v strave
A to sa musí zmeniť ! Presně tak, cítím v kostech, že doba je těhotná změnou, že za 10-20 let nebudou syrovojedlíci jen pár bláznů na netu...
a napriek tomu robís vsetko preto aby sa stal presný opak :) vid. priklad septergram,aj ked osobne mam problem ho praktizovat,kedze nemam doma balkon a zo strechy by ma susedia vyhnali...a co sa tyka spanku aby som nebol off topic tak teraz pri asi 30% vareneho denne je to trochu lepsie ako na striktnom raw foode ale vdaka Standovi aspon viem preco :(
presne to dlhšiu dobu pocitujem, ked som striktne raw tak by som spal aspon o hodinku dlhšie ako ked som raw tak na 70-80%. Ale cez leto na sebe zapracujem a dufam že dosiahnem to, čo tu všetci chvalite, tu nižšiu potrebu spanku ;-)
Nechcem byt skepticky ale ako lekara ta v nemocnici pohlti cely komplex, budes len mlady ambiciozny lekar, ktory stoji proti farmakartelu, a to aby si bol uznavany musis najprv akceptovat ich podmienky.... ine by bolo ak by dlhorocne uznavany lekar v klasickej medicine dajme tomu v obore onkologii vystupil a zacal by robit nejake zmeny, dve veci by si stali klesla by jeho uznavanost resp. "popularita" a mal by zrazu vela odporcou...ale mal by to lahsie trocha ako zacinajuci lekar... asi vies co tym chcem povedat
Vies prve dva roky na medicine su fajn, je to anatomia, fyziologia, biochemia etc
tieto predmety mas predklinicke,
vlatne ide o to aby si pochopil to telo, anatomiu, a mal predstavu "ako to vyzera a ako to funguje"
Potom zacne treti rocnik kde dochadza k lomu, prielomovy rocnik medzi predklinickymi predmetmi a klinikou... kde uz ako tak zacinas i vidiet pacienta, kde zacinaju zaklady internistickych a chirigicky predmetou a stvrty je uz vlastne cela klinika
z Osobnej skusenosti po zmene mojho zivotneho stylu a celkovo pohladu na zivot,
som sa dostal do takej vnutornej konfrontacie, hlavne s tym s cim som v skole natrafil

Proste studujes nieco s cim sa nestotoznujes a to bol zlom medzi 3-4 rocnikom...
Poviem to na rovinu, ak by som predtym vedel co viem teraz, ake je studium mediny (teraz nemyslim v ramci kvantity uciva) tak by som nesiel na medicinu
Dostal som sa do stadia ze po dostudovani mediny, neviem ci budem lekar, (ako myslim zamestnanie)
Lebo som si uvedomil ze mnoho smerov z mediciny by slo proti mojmu presvedceniu a mojim skusenostiam,
Niesom pesimista, nepozeram na to cierno, medicinu chcem teraz dostudovat, len neviem ci sa jej budem venovat...
Ak budem robit nieco s medicinou tak urcite nechcem pracovat v nemocnici,,,
nieco alternativne mozno alebo neviem
ale ludom moze pomoc nielen lekar ;)
Len spolocnost si vybudovala k postaveniou lekarov prehnane radikalny respekt a
Neber to ako odstrasenie o to mi nejde, je to moja skusenost, tvoja moze byt uplne ina,
Ber ma s velkou rezervou ;)
Mozno zajtra budem vraviet nieco uplne ine ... :)
Ak chces ako jedinec nieco zmenit v systeme chod do politiky, ale ako nahle sa tam dostanes zabudnes na to co si chcel zmenit ;) (alebo ze si vobec nieco chcel menit) :D
radko ))))

Partneři

© 2012   Created by Jan.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby

test