Freshness.cz

Ovoce, zelenina a svěží lifestyle s živou - nevařenou (raw) stravou

Zajímají mě vaše zkušenosti v této oblasti.
Při vitariánském způsob stravování mám o hodně menší potřebu spánku. Přesto se cítím svěží a nepociťuji únavu. Nedovedu si představit, že bych si po obědě dala dvacet. Stačí mi i 4,5 - 5 hodin, abych byla v pohodě.
Vařené jídlo (i vegetariánské) mě nepředstavitelně unavuje. Občas se mu nevyhnu. Zpočátku jsem byla neústupnější, teď už to moc nehrotím.

Zobrazení: 596

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

vezmu vás oba do sanatoria :-)

ale nemyslete, takovou schízu nemáte jen vy medici, co třeba já, obchodní zástupce ?:
- tak nejprve jsem odešel od Coca-Coly (to jsem ještě byl pseudomakrobiotik ale v hodnocení tohoto produktu není rozdílu :-)
- pak od fy. Pro-Bio (český lídr v biopotravinách, jenže základ jsou obilniny, luštěniny, z raw toliko nic - správně to už jsem byl vitarián a už to prostě nešlo...)
- tento rok od velkoobchodu s železem, už ani ty traverzy na budování Faradyových klecí mi neštimovali...

a teď babo raď :-)
chcelo by to biofarmu alebo sa aspon na nejakej zamestnat,akurat neviem kde take miesto najst
Asi před 2 roky jsem byla v nemocnici na operaci. Tehdy jsem byla asi 2 roky na živé stravě a tak krátká doba nepomohla zvrátit celoživotní zdravotní problémy, totálně zanešené tělo. Přestože se moc věcí napravilo, ne všechno už se dalo zvládnout tak jak jsem si představovala. Připadá mi moc důležité začít se o tělo starat zavčas, protože napravovat problémy je neskonale těžší než jim předcházet.
No a v té nemocnici jsem oznámila, že se budu stravovat živou stravou. Všichni doktoři mi samozřejmě vysvětlovali jak si škodím a že takovou stravu nejsou schopni připravit. První dny mi můj muž vozil šťávy a saláty z domu a asi se cítili blbě, že si platím pobyt a stravu a nosí mi jídlo z domu. Poslali na mě dietní sestru, snad aby mi to vysvětlila znovu. To byla taková mladá holčina a moje argumenty ji zaujaly. Tak jsem začala dostávat živou stravu. V poledne zeleninový salát (salát, okurku, rajče), na snídani nějaké ovoce (jablko, banán, hrušku, pomeranče), na svačinu mrkev s jablkem nastrouhané. Ležela jsem na gynekologii a mladé maminy, které čekaly na porod mi tu stravu záviděly. Když měly u oběda plátek masa, brambory a hnědou omáčku bez kousku zeleniny, tak se v tom povrtaly a většinu nechaly na talíři. Ke svačině dostaly 2 suché rohlíky a konzervu paštiky. Já jsem si pochutnávala na strouhaném jablku s mrkví a ze všech stran jsem slyšela - jé vy se máte...
Troufnu si říct, že moje strava přišla nemocnici na méně než strava ostatních pacientů. Nemyslím, že by se něco takového mohlo ujmout, ale určitě by stálo za to prosadit mnohem víc zeleniny a ovoce, aby ta nebohá těla měla víc šancí se rychleji vrátit ke zdraví a vitalitě.
Ztratila jsem tehdy hodně krve a říkali, že kromě dlouhodobého braní železa budu muset docházet na nějaké doplňování krevních čehosi ( to jsem přesně nepochopila). Příchodem domů jsem vysadila železo a živou stravou velmi rychle všehno dohnala.
Velmi si mi pripomenula moj zazitok na gynde. Nechapem, ako mozu chciet, aby sa zeny po vaznych zakrokoch dali rychlo dokopy, ked do nich tlacia maso, tarhonu, udene, knedliky, suche rozky... A kontrolovali nas, ci uz sme boli na velkej. No ako sa da z takehoto jedla ist na wecko?
Muz mi tiez doniesol zasoby a konecne som sa najedla po chuti. Doktorom som nehovorila nic. Je uzasne, ze v Tvojom pripade Ti vysli v ustrety.
Tak to jsi měla štěstí. Na mě koukali jako na mimozemšťana, protože ani dietní sestře pojem vitarián nic neříkal. Jedla jsem tedy, co mi dali, ale měla dobrý pocit, že jsem tam vnesla alespo ń nějakou osvětu k zamyšlení. :-)

Syrová strava mi zlepšila kvalitu spánku nesrovnatelně. Nejen, že se v noci nebudím, ale zdají se mi i mnohem hezčí sny.

Partneři

© 2012   Created by Jan.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby

test