Freshness.cz

Ovoce, zelenina a svěží lifestyle s živou - nevařenou (raw) stravou

ahojte :), verim, ze nevadi, ze zakladam novu diskusiu, ale velmi este neviem, ako to tu chodi...
rada by som Vas tymto poprosila o radu, o zdielanie vasich skusenosti.
ide o to, ze cca 2 mesiace sa snazim zdravsie zit, pre mna to znamena zatial ovocie doobeda, ovocie a zelenina na veceru ale obed este vareny, pripadne salat so syrom no a zacala som sa strasne, ale strasne zapachajuco potit. viem, ze to moze byt aj jeden z priznakov detoxu, ale na moj vkus to trva uz poriadne dlho, obtazuje to zivot moj aj zivot ludi okolo mna, uz sa pomaly aj hanbim k niekomu priblizit, aby ten smrad nezacitil. doteraz som nechcela pouzivat ani prirodny deodorant, reku nech to co najskor odide, ale priatel ma uz prosi, aby som ho pouzivala, lebo sa to neda vydrzat :(
chcela som Vas poprosit aby ste sa so mnou podelili o svoje skusenosti, ci ste tiez nieco taketo zazivali a kedy ste potom smrdiet prestali. ja viem, ze rychlejsie by som sa toho pravdepodobne zbavila, keby ze som cisto na prirodnej strave, ale to si nechavam na obdobie, kym sa otepli, zatial budem rada, kym sa mi budu darit tie ranajky a vecere.
vopred velka vdaka za vsetky vase nazory a rady. zuzana

Zobrazení: 292

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

no uz sa na to tesim....;)Asi ale este pojdem na nejaky vyplach,aby to bolo rychlejsie....ble;(
Ahoj, mě pot nezapáchal asi pro to,že jsem dost klystýroval.tělo se zbavuje škodlivin nejlépe přes tlusté střevo.pokud jsou stěny zanesené řeší to přes kůži různými uhry,akné a v potu .není to nic hrozného,něco si o tom přečti kdyby jsi do toho šla
dakujem, akurat v pondelok idem na crevnu sprchu, som zvedava, co to so mnou spravi :)
dej vědět, taky by mě to zajímalo
Ahojte mili freshnessaci :) Davno som sa neozvala, tak som Vas chcela v skratke poinformovat ako sa to s tym mojim zapachom vyvija.
V podstate ked som spominala, ze som presla na zdravsi sposob stravovania, tak sme si s priatelom zacali robit kazde rano zelene koktejly, zacali sme do nich davat tak 50 % roznych salatov – rimsky, ladovy, valeriana, kuceravy, vela spenatu a pod. Vecer sme si davali na veceru salat, alebo opat koktejl a niekedy som jedla salat aj na obed. Davala som si pozor na to, aby som zabezpecila kolovanie salatov, ako o tom pisala Boutenko.
Pravidelne som si robila klystyri, kazdy druhy den, dokonca som bola aj na crevnej sprche, ale zapach neustaval.
Po vyse dvoch mesiacoch na ovocno – salatovych koktejloch vsak sme zacali mat take zvlastne stavy, priatelovi boli strasne zle od zaludka, dokonca mi parkrat hovoril, ze nevie co s nim je, ze ma pocity akoby uz mal zomriet, mna tiez napinalo na zvracanie. Nemozem to pripisovat detoxu, pretoze to zacalo az po vyse dvoch mesiacoch po zacati pitia koktejlov.
Priatelovi bolo tak zle, ze vysadil zeleny koktejl, ja ciastocne tiez, uplne som ich vysadila az teraz pred tyzdnom a musim konstatovat, ze tento tyzden ani stopy to smradlavom pote..hm.... zvlastne.
Tak ma napadlo, ci to potenie nemohlo byt sposobene tou roznou hnusnou chemiou, co v salatoch teraz cez zimu je (a keby len cez zimu). Bio salaty zial v Kosiciach zohnat nikde neviem a predsa len sa hovori, ze clovek by mal konzumovat to, co mu priroda prave ponuka. Ved presna nie je normalne, aby rimsky salat, ktory v tesku kupim bol po tom, co ho mam v chladnicke uz vyse mesiaca stale rovnako pekny!! Boutenkovej teoria o 50% podiely listovej zeleniny je sice krasna, ale tak mi pripada, ze v nasich koncinach hlavne cez zimu akoby neaplikovatelna.
Budem velmi rada, ak sa so mnou podelite o Vas pohlad na vec, ja som predsa len laik a zaciatocnik.
Vopred dakujem :)
Ahoj Zuzka, mne tiež tie chemické šaláty nerobia dobre. Môžeš si zelené začať pestovať doma - jačmeň, slnečnicu, alfa-alfu. A čoskoro sa začne zelenať v prírode (žihľava, púpava...) a to je podľa mňa úplne ideálne do zelených smoothie:)
A ešte je tu chlorela a spirulina, ktoré som spomínala na začiatku diskusie. Tie pomohli niektorým mojim známym (pri zápachu z potenia) dokonca aj bez zmeny v jedálničku.
Dakujem Leni, veru, aj ja sa uz neviem dockat na fajne zdrave prirodne koktejly :)
Ta chlorela a spirulina stoji za zvazenie :)
Teraz som si zacala doma klicit a veru, zda sa mi, ze cez zimu je to asi super nahrada salatov.
Při živé stravě se mi detoxy střídají se stavy klidu a vitality. Například po 3 letech se spustila taková očista plic, že to bylo "na umření" a trvalo to asi 6 týdnů. Jako dítě jsem měla neustále problémy s průduškama, samá antibiotika a teď to prostě přišlo na řadu. Tělo je moudré, ví co dělá. I když ta chemie v salátech to asi nebude to pravé ořechové. My si doma přes zimu raději děláme zelené nápoje z různých bio prášků - zelený ječmen, vojtěška., super greens.... Je tedy fakt, že ještě v listopadu máme svůj polníček a různé zelené listy(mangold.) a hned jak sleze sníh tak polníček a další jarní zeleň máme.
Ja si myslim ze to mohlo byt aj tym ze zeleny napoj das rychlo do seba a potom moze byt zatazeny zaludok. Nechapem kvoli comu je dobre pit taketo napoje? Moj nazor je ze lepsie je jest salaty v prirodzenej forme.
Kordula
jsem ráda za tuto diskusi. Když jsem najela poprvé na z velké části živou stravu, začala mi smrdět moč podobně jako to smrdí v zoo u žiraf (vevnitř). Z vašich odpovědí usuzuji, že je možná právě ta nesprávná kombinace - viz indická kuchyň. A detox. Možná ty žirafy krmí nějakou siláží? Začínám znova, smrad v moči už se trochu ukázal, jinak naštěstí moc nesmrdím. Zkusím to bez těch obilovin. Ale postupně. Mám výhodu, od března budu v důchodu a budu končeně moct jíst podle svých představ :).
zabudla som este napisat k svojmu sposobu stravovania, ze som pred vyse 3-4 mesiacmi vysadila uplne mliecne vyrobky aj maso, do govindy chodim, ale uz si dam len zeleninovy privarok ale bez ryze, takze to potenie nemozem prisudit uz ani tym obilninam.

Partneři

© 2012   Created by Jan.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby

test