Freshness.cz

Ovoce, zelenina a svěží lifestyle s živou - nevařenou (raw) stravou

ahojte :), verim, ze nevadi, ze zakladam novu diskusiu, ale velmi este neviem, ako to tu chodi...
rada by som Vas tymto poprosila o radu, o zdielanie vasich skusenosti.
ide o to, ze cca 2 mesiace sa snazim zdravsie zit, pre mna to znamena zatial ovocie doobeda, ovocie a zelenina na veceru ale obed este vareny, pripadne salat so syrom no a zacala som sa strasne, ale strasne zapachajuco potit. viem, ze to moze byt aj jeden z priznakov detoxu, ale na moj vkus to trva uz poriadne dlho, obtazuje to zivot moj aj zivot ludi okolo mna, uz sa pomaly aj hanbim k niekomu priblizit, aby ten smrad nezacitil. doteraz som nechcela pouzivat ani prirodny deodorant, reku nech to co najskor odide, ale priatel ma uz prosi, aby som ho pouzivala, lebo sa to neda vydrzat :(
chcela som Vas poprosit aby ste sa so mnou podelili o svoje skusenosti, ci ste tiez nieco taketo zazivali a kedy ste potom smrdiet prestali. ja viem, ze rychlejsie by som sa toho pravdepodobne zbavila, keby ze som cisto na prirodnej strave, ale to si nechavam na obdobie, kym sa otepli, zatial budem rada, kym sa mi budu darit tie ranajky a vecere.
vopred velka vdaka za vsetky vase nazory a rady. zuzana

Zobrazení: 492

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Ahojte,je to zajímavé že každý máme jiný projev detoxu a reakce na syrovou zeleninu a ovoce.já mám zase prdy .a ne zrovna voňavé. přes zimu zeleninu nijak nehoním když tak kořenovou. hlavně odštavnuju mrkev a řepu a každý den si vychutnám namočenou pohanu rozmixovanou s nějakým semínkem nebo ořechem a medem (výborná s pomletým makem) .po pohance neprdím vúbec.
K tomu potu len tolko napisem:
V prvom rade co je to pot... pot je "nejaka" tekutina, ktorou primarnou ulohou u cloveka je termoregulacia svojim kontaktom na pokozku,
Cize potime sa hlavne preto lebo nas organizmus sa prehreje a vylucovanim potu sa snazi telo "ochladit" (leto, teplo, svalova praca).
Dalsou ulohu moze pripisat potu vylucovanie skodlivin ale v omnoho mensej miere ako mocom. Pot je pri vyluceni sterilny a bez zapachu.
Samotny pach vznika az cinostou bakterii na pokozke.
Teoreticky ten pot moze smrdiet prave kvoly detoxu, moze to byt "možno" i kvoly nejakej nerovnovahe prirodzenej flory
na pokozke (bakterie na pokozke, ktore maju protekcny a kvazy symbioticky ucel).
Mne zacne napr. smrdet pot az po dlhom cvicení.
Pokozka mi vonia, osobne mam skusenost ze ake ovocie jem tak aj po nom vonim (to mi vravi priatelka, mi povie: "Si jedol mandarinky" :) a ma pravdu :) )
Neviem povedat pricinu toho, ci je to detox, alebo co ...
To máš pravdu, náš pes je taky cítit granulemi, které zrovna žere :). Ale k těm pachům. Mě se zdá, že dnes jsou někteří lidé na tělesné pachy přecitlivělí. Když je někdo cítit přirozeně a ne nějakým voňavým fujtajblem, tak hned někomu smrdí. Stalo se mi, že jsem smrděla kolegovi a hodně ostatním lidem ne. Stejně pro mě bylo nepříjemné, když mi to řekl a protože mě vozil z práce autem, kvůli němu jsem na sebe taky před cestou prskala nějaký ten pro mě smrad :). My čundračky zase víme, jak nám už po 2 dnech v přírodě smrdí takoví ti výletníci, co jsou plní těch dezodorantů. Jak sklad drogerie.
Naši psi žerou zeleninu, syrové maso, přes léto a podzim ovoce na zahrádce. Hrušky, jablka, urvou si rajče., prostě co najdou.. A mají úplně jiný pach než psi co jsou na granulích. Tedy taky občas mají granule z masa lisované za nízké teploty, ale prostě nic vařeného. Minulý pes nám umřel na cukrovku, byl slepý, chromý a měl hrozný konec. Taky se živil průmyslovými granulemi, občas vařeným jídlem, rohlíkem..
Strava vašich psů je určitě lepší než granule :). Jen bych se bála toho syrového masa, aby z něho pak nebyl lovec. Zajímalo by mě, co je to za značku těch granulí, co používáte. Náš minulý pes byl celý život na granulích, jiné jídlo jen jako odměna a umřel v 16 letech doma stářím. Už hůř viděl a slyšel, měl problémy s plotýnkami a nějaký tukový nádorek pod ocasem, ale jinak ho nic moc netrápilo a hlavně nebolelo. Do posledka chodil rád na vycházky a nakonec asi srdíčko řeklo dost. Takový konec bych taky mohla. Ale byl to kříženec plný energie.
O syrové stravě psů jsou články na www.baron.cz. Jeden např Výživa psa a jídelníček přirozené syrové stravy
Děkuji, už v tom listuju.
čau, zrovna včera byl v MF dnes asi 3 stránkový článek o tom jak češi nepoužívají deodoranty a ve světě jsou znamí tím že smrdí...
Ale v jakém světě? Tam, kde se trh snaží lidem vnutit kdejakou pitomost a namlouvat jim, jak je to nezbytné? Ve světě, kde je dětem zakazováno trhat a jíst borůvky přímo z keříků, protože jsou neumyté? Kdo je čistý a zdravý, nesmrdí. Tedy nemám nic proti tomu, hezky se navonět, proč ne, ale žít ve světě dezodorantů - na prádlo, na záchody, na... a na... a na všechno, to snad ne. Vždyť spousta těch dezodorantů přímo čpí. Některé přírodní "smrady" čuchám ráda. Zato prasata a krávy krmené siláží opravdu nemusím. Nenechám se nějakou MF zblbout :)))

Partneři

© 2012   Created by Jan.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby

test