Freshness.cz

Ovoce, zelenina a svěží lifestyle s živou - nevařenou (raw) stravou

Drazí a milí,

jak už tomu v našich řadách bývá zvykem, plodné nápady se rodí jako houby po dešti a když se do nich navíc vstříkne koňská dávka týmového ducha, vznikají velmi zajímavé věci. Díky nápadu Káti jsme se rozhodli podniknout ve dnech 20.-26.7. hromadný šťávový "pustík". Toto diskuzní vlákno bude sloužit pro morální podporu, sdílení pocitů, nápadů, ovocných a zeleninových drinků atd. pro tuto událost a věříme, že se stane základním kamenem pro podobné "výzvy" i v budoucnu.

Pojďme si z pročišťování těla udělat radost a zábavu! :) Pokud se k nám budete chtít přidat, jste srdečně vítáni! Tato událost zná jen vítězů, nikdo nemůže prohrát... náš cíl je 7 dní pouze na ovocných/zeleninových šťavách, nicméně i jeden den může být pro někoho skvělá zkušenost. Bez dogmat, bez zázračných očekávání... pojďme si to užít :)

Nechť se odšťavňovače činí...

Zobrazení: 22

Odpovědi do této diskuse

Tak jen nejake ty oblibence:

-pokud bude horko, rozhodne CELER; jednak ochlazuje, a taky dodava telu soli ztracene potem
-ZELENA PETRZEL -
-OKURKY - hydratujici, skvele na plet, vlasy atd, a chutnaji bajecne
-MATA - proste neuveritelna chut v kombinaci temer s cimkoli
-ZAZVOR - hlavne pokud bude chladno, skvele zahreje a dokonale vas rozproudi
- pokud se vam podari sehnat zeleny cerstvy KOKOS, tak stava z neho je uplne naprosto fantasticka; prirozeny elektroliticky napoj, za valky se cerstva kokosova stava pouzivala jako transfuze, protoze je blizka slozenim krevni plazme a je sterilni. Mohla bych o ni napsat nekolik stranek - a asi to brzy udelam v blogu ;-)
- GRAPEFRUITY - alkalizujici, detoxifikujici, a bajecne; hlavne ty ruzove - MNAM!
- MELOUNY - MOJE FOTKA SVEDCI O TOM, ZE JE POVAZUJU ZA POTRAVINU CISLO jedna!

Jen jedna rada - pokud budete pit hodne ovocnych stav, tak se mi osvedcilo do nich alespon pridat neco zeleneho v prasku - spirulina, Nature's Living Superfoods, mlady jecmen - cokoli mate po ruce; zpomali se tim vstrebavani ovocneho cukru, coz vam bude stabilizovat krevni cukr.

Cheers!
Blanka
Zdravím svěží partu :)

Už za pár hodin začínáme!!! Jaké máte pocity, jak se těšíte? Vyvstaly nějaké obavy? Jdete do toho poprvé nebo už s delším džusováním máte nějaké zkušenosti?

A otázka závěrem: Jaký bude Váš zítřejší startér??? Na mě čeká pomerančová šťáva, poté jablíčka s mrkví a vyvrcholením dne bude červená řepa, kterou jsem ještě nikdy neměl...

Tekutá zábava začíná přátelé :)
Ja jsem natesenej hodne, hlavne to bude super ze budem jusovat ve 3. Ja, kata a vevi. A muj starter bude taky pomerancova stava a pak to vidim na mrkev, jabko, celer. A pokud bude porad v kaflandu meloun za 5kc tak budem urco delat hodne melounove stavicky :)
Kluci a holky,

už když jsme se o tom bavili v úterý, resp. z úterka na středu u Ká'ty přišlo mi to jako bezv nápad :-)
Takhle v komunitě mi to přijde mnohem silnější, pro mě jednodušší. Já protože nemám elektrický odš'tavňovač, takže budu na pomerančích a chci se zeptat Luki meloun dáš prostě klasicky jen rozmixovat nebo s ním budeš něco ělat jiného ? Protože je to nejlevnější te'ď. A budete čistě na juicech či i na smoothies ? Filda zatím, P.S. Luki bomba projekt, když si mi o tom povídal dostalo mě to a teď už je to v praxi, zítra určitě začnu přidávat kupu příspěvků, tohle je moje hobby - ovocné stromy, zahrdnictví, krajinářství .. Filda
Tak jsem před pár minutkami odstartoval půl litrem pomerančové šťávy... bože, jak já ten oranžový nektar miluju :) Jak to teče u vás spolušťaviči? :) Jak se cítíte? Polovinu přísloví - dobré dovnitř, špatné ven - mám za sebou a teď jdu vykonat druhou část rovnice... zapomenout boty a pořádně se zapotit v korunách stromů a na mechově jemných loukách :) Přeju všem příjemný start dalšího vzrušujícího dobrodružství! Mišák
No ja to taky po 11 odstrtoval 1kg pomerancu coz bylo asi ten pul litr. Citim se skvele, pekne me to nakoplo a ihned jsem dostal uklizeci horecku :-D kata ma ted bejvak cistej a vonavej :) Ted se chystam ponorit do sveta internetu a najit si praci nebo brigadku v Praze. Jinac do zasoby jsem si koupil cerstvou mrkev s celer i s nati takze to bude mnamka
Zdravim vas pratele, posilame pozdravy z Prahy. Ja, Kata a Veri. Jen bychom vam chteli rict ze zazivame nejlepsi den a prave zachvaty smichu :) Jeden se z niceho nic zacne smat a rozesmeje ty druhe! Prave jsme to ukoncili sklenici pomerancove stavy. Mejte se krasne - Lukáš ;)
Zdravím všechno šťavící souputníky :)

Čas odvál nějaký ten den od začátku našeho týmového úsilí a je na čase předat sem po prvních dnech nějaké ty pocity, emoce, dění uvnitř i venku. Pro mě osobně je toto úplně první zkušenost s džusováním a možná i to je důvodem, proč moje dojmy mají obě strany mince :)

První tři dny byly svým způsobem psychické peklo, myšlenky na banány a cokoliv s pevnou konzistencí extrémně bojovaly o moji pozornost. Taky na povrch vyplulo mnoho špíny, ať už přes pleť nebo ze srdce. Můžu říct, že toto byl zatím můj největší vita-souboj sám se sebou, jaký jsem doposud musel vyhrát. Dokonce i týdenní vodní půst nebyl takové emoční drama. Od včerejčka (čtvrtek, 4.den) se to poměrně stabilizovalo, i když se šťávami pořád přejídám, což bych chtěl do konce experimentu ještě taky zvládnout a překonat.

Tolik k psychické a emoční stránce. Naopak co se týče fyzických aspektů, je to neuvěřitelná jízda! :) Chvílemi se opravdu cítím lehký jako vzduch a co se týče fyzičky, zaznamenal jsem dost znatelný posun vpřed, nejpatrnější je to při běhu a cvicích na výbušnou sílu. Také mi přijde až neuvěřitelné, jak svižně mi to teď pálí. Skvělé nápady a příležitosti mi padají do klína a práce na projektech je radostí jako nikdy. Zkrátka jako bych nechával věci "se udát" namísto, abych se je "snažil" udělat... je to hodně zajímavá zkušenost.

Ještě nechci předbíhat, jsme jen krátce za polovinou, ale ve srovnání s vodním půstem, je ten džusový pro mě jiný v tom, že mohu být dál maximálně akční, bez poklesu výkonnosti, ba naopak. Jelikož nemám žádné zdravotní problémy, které by nutně vyžadovali půst, vidím se v této fázi jako občasného účastníka právě takovýchto džusových hodů.

Jak své dobrodružství zatím prožíváte vy?

Partneři

© 2012   Created by Jan.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby

test