Freshness.cz

Ovoce, zelenina a svěží lifestyle s živou - nevařenou (raw) stravou

Zdravim, tak co si o tomhle myslíte posledni dobou mě to zase chytlo a zacal jsem se v tom více vrtat. Tak by me zajimalo jaky na to mate pohed. Vitarianstvi si myslim ze je velky spoustec premeny lidi na dobu kdy se prehoupneme do veku vodnare. Ty informace o konci sveta jsou mozna pravdive ale jak vsichni vime svet nezkonci, nase milovana planeta tady bude jeste hodne dlouho. Jen nastanou velké uklidy. A smrt neni konecna jak posledni dobou zjistuju a jak ji i vnimam. Ale urcite by jsme nemeli nic podcenit a urcite se pripravit...

Zobrazení: 9

Odpovědi do této diskuse

Já si ze začátku myslela že rok 2012 nebude katastrofou, ale "pouze" změnou..Kdesi jsem četla, že to je rok, kdy nastanou obrovské změny v myšlení lidí a vše se odehraje spíše na psychické rovině..po zhlédnutí Dešifrování minulosti si tím ale už vůbec nejsem jistá..Vlastně mě teď zaplavil trochu smutek protože já naši planetku a život na ní opravdu miluji a nechce se mi ve svých dvaadvaceti letech umírat..V jakém smyslu se chceš připravovat, Lukáši?
Já jsem taky slyšel, že spíše než o konec světa, půjde o změnu v řádech a uspořádání na zemi. Někde jsem zaslechl, že jistý virus vyhladí všechny nezdravé jedince se slabou resp. průměrnou imunitou (což bude drtivá většina dnešní populace) a pouze hrstka nejzdravějších přečká bez následků tuhle zákeřnou epidemickou vlnu. Je to něco, co nezní zas tak nereálně, když se podíváme na to, jak lidi kolem klátí jedna chřipka za druhou, ale pořád nemám v tomhle směru úplně jasno..
o tom viru jsem nic neslysel, nevis o nejakem infu kde bych to mohl najit?
No je hodne ruznych odhadu. Ohledne posunu mysleni si myslim ze uz to zacalo. Zvysovat svou frekvenci z planetou. Jsou ale tady i externi zasahy ktere mozna prinesou pro vetsinu lidi zkazu. Ale jak se rika stesti preje pripravenym. Mesleto tim bylo to zacit se ucit veci ktere budes potrebovat kdyz nepujde energeticka sit, jak ziskat dobrou vodu, jak se o sebe postarat. Ceska Republika je uprostred Evropy takze vinikajici poloha proti tsunami. V nasich lokalitach se muzeme setkat jen z velkymy zaplavy, zemetresenim, sopecnou cinnosti a silnym vetrem. Zvysit svoje sance tak ze si vybudujes pevny a zasobeny ukryt. Jeste neni nic jiste a proto taky dobre sledovat clanky a debaty ktere ti media nedaji. Ja to vidim vse obtimisticky. Je hodne odhadu a ukaze jen cas ktere jsou spravne. Muj osobni pocit z toho je velmi dobry. Nema cenu se strachovat, jak vis pocity a myslenky tvori svet ;)
Hmm, vidím, že teorií je mnoho a mnoho:-D Ale jak říkají v buddhismu, pokud budete mít dobrou karmu, vaše duše se v příštím životě narodí ve šťastném světě..takže i kdybysme opravdu umřeli, zase tak moc na tom nezáleží, protože lidé, kteří se zaobírají láskou, štěstím, krásou, tolerancí atd., jejich duše se narodí znova v krásném světě..takhle to funguje a nijak jinak..
Místo toho, co si myslím já, uvedu, co jsem objevila v knize Zasvěcení od Elisabeth Jenkinsové. Coby absolventka klinické psychologie byla v Peru konfrontována s věděním zdejších indiánů. V knize uvádí jejich proroctví:
"Následující devatenáctileté období, od roku 1993 do roku 2012 bude význačnou dobou přerodu. Je to období, kterému my podle andské tradice říkáme TARIPAY PACHA. ...musíme pracovat pro to, co bude nadcházejícím zlatým věkem lidského blahobytu. Taripay pacha znamená doslovně "věk", v němž se znovu setkáme sami se sebou. Je to čas, v němž lidské bytosti musí začít na sobě i mezi sebou doopravdy pracovat...Těchto devatenáct let označuje čas,kdy významné procento lidstva může a musí přejít z třetího na čtvrtý stupeň. Musíme se zbavit strachu a naučit se sdílet své kulturní dary a výdobytky a vstupovat do přátelských vztahů s neviditelným světem a silami přírody. Je na nás lidech na zeměkouli, abychom tohoto kritického období maximálně využili a převedli jej v taripay pacha...
Každý člověk pro to musí něco udělat. Jen něco. Ale o nic méně. Nech energii světa, aby tě vedla. Dělej jen to, o čem ti tvé srdce napoví,že je správné,...
Fantastický příspěvek! Moc za něj děkuju! Poslední dvě věty by mohly být sumářem všeho, co jsem napsal v sáhodlouhém příspěvku o něco níže :)
Můj proces a vztah k roku 2012 probíhal způsobem: zděšení -> strach -> panika -> studium -> pochopení -> nezměrný klid a pozitivita směrem k tomuto datu.

V prvé řadě je potřeba si uvědomit, že Mayský kalendář nikdy žádný konec světa neprorokoval. Ano, jejich kalendář má konec. Ovšem domněnka, že to znamená konec světa, je jen výplod lidské představivosti :) Mayský kalendář (konkrétněji kalendář Tun) zobrazuje vývoj evoluce v čase (a to s neuvěřitelnou přesností). Co když tedy konec jejich kalendáře neznamená nic víc, než konec potřeby zaznamenávat dimenzi času? :) Co když čas ztratí svůj význam? Znamená to snad konec světa?

Ruku na srdce, lidská historie je doslova plná proroctvími o konci světa, apokalypsami, zkázami apod. Jen za můj krátký život jsem měl být svědkem minimálně dvou. Pohrávat si s myšlenkou na "konec" je oblíbená lidská disciplína napříč celou historií :) Zdá se nám, že "se to blíží?" No jistě, aby ne! Vidíme to všude! ...Jenže!!! Války, zemětřesení, povodně, tornáda a další přírodní katastrofy tu s námi byly tisíce a miliony let... rozdíl je pouze v tom, že dnes se o všech z nich dozvíme během 30ti minut večerních zpráv :) Pak se logicky zdá, že "zkáza definitivně přichází".

Oblíbenými mýty, které se snaží provázat rok 2012, konec světa a konec Mayského kalendáře jsou následující (nejprve uvádím mýtus, poté fakta a na závěr příspěvku i zdroj, kde si to ověřit)

1. 21.12.2012 bude Země v přesné linii se Sluncem a středem Mléčné dráhy. Uvádí se, že toto nastane jednou za cca 25 800 let. Mělo by to vést k vyměnění pozic severního a jižního pólu, což by vedlo k jedné obrovské globální katastrofě. (Omyl, tato linie nastala již 21.12.1997 po 14. hodině a od té doby se Slunce každým rokem z této přímky pomalu vzdaluje)

2. počátek věku Vodnáře. (Do něj ovšem vstoupíme až roku 2600. Detaily nyní ponechám ladem, na konci uvádím odkaz, kde je vše dokonale vysvětlené i s prostorem k vlastnímu ověření. Potíž je v tom, že není 12 znamení zvěrokruhu (jak je nejznámější), ale 13 a celý moderní astronomický a atrologický systém, jak jej zná většina z nás, je přespříliš zjednodušený a již absolutně znesynchronizovaný s tím, co se opravdu na obloze děje - to mimo jiné znamená, že 89% z nás není narozená ve znamení, ve kterém si myslíme, že jsme :) )

3. Mayové předpovídali konec světa, což je moderně interpretováno větami typu "na základě Mayského kalendáře..." "Vědci potvrzují, co Mayové..." atd. (Lze najít mnoho videí a rozhovorů přímo s Mayskými staršími, šamany apod. kteří stále žijí podle svých starověkých Mayských tradic a vyposlechnout si jejich názor. Nikde v Mayské civilizaci není zmínka o konci světa a zkáze. Pouze kalendář končí.)

Mohli bychom pokračovat, ale já jsem chtěl jen vyprovokovat několik otázek a případně popostrčit k vlastnímu hledání "pravdy". Rok 2012 bude nesmírně pozitivní událost. Neexistují konce. Jsou jen změny a nové začátky. Každý začátem je vzrušující. Rok 2012 bude přesně tím, novým začátkem... stejně jako každý jiný rok, měsíc, den. Nevíme začátkem čeho, ale víme jistě, že strach a beznaděj nám v ničem nepomohou :) Navíc všechny starosti jsou zcela zbytečné. Vědomí nelze smrksnout, možná je pouze expanze... A to zní dobře, co myslíte? :) Mnohem větší smysl, než stavět kryty a nechat se ovládat strachem je být epicentrem lásky, radosti a služby celku a tím být i v jednotě se samotnou evolucí vědomí - o tomto byl (a stále je) Mayský kalendář! (extrémně doporučuji volně dostupné přednášky pana Ian Xel Lungolda pro pochopení tohoto)

A zde slíbený zdroj. Lze si vše zde zmíněné potvrdit na více oficiálních zdrojích, nicméně uvádím tento jediný odkaz, který je fenomenálně zpracovaný. Jedná se asi o dvouhodinový bezplatný kurz (stačí poskytnout svůj email) a pokrývá všechny důležité a zásadní otázky - nesmírně přehledně, pochopitelně a až zarážejícím způsobem faktograficky. Proto uvádím právě tento zdroj jako skvělou zhuštěninu... enjoy!

http://www.mayan-calendar-code.com/mayan-calendar-2012-connection-c...
pekne napsano, sdilim tvuj pohled. Rozhodne si to prostuduju, uz jsem se registroval. Odkaz jsem dal i na hlavni stranku diskuze.

Partneři

© 2012   Created by Jan.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby

test